Home / Cultură / „Pălăvrăgeala vagabonzilor“: scriitorii Doru Pop și Demény Peter, în dialog

„Pălăvrăgeala vagabonzilor“: scriitorii Doru Pop și Demény Peter, în dialog

Doru Pop: „Un ungur și un român care discută vrute și nevrute, dar mai ales despre românitate și maghiaritate, pot să pară niște ciudăței ai istoriei recente. În fond, pe cine interesează ce cred niște băieți „din provincie”?”

Demény Péter: „Mi-au plăcut cafenelele acelea, ca și mailurile respective. Recitind tot materialul adunat în mai bine de un an, am avut o senzație de normalitate: nu suntem de acord în unele privințe, dar asta nu ne afectează prietenia.”

Mai multe dialoguri între doi intelectuali trăitori în Transilvania, unul de origine maghiară (Demény Peter), celălalt român (Doru Pop), profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai“, au fost publicate, din 2016, în revista Observator cultural, dar şi în alte publicaţii culturale naţionale. Între timp, dialogurile celor doi intelectuali s-au făcut un volum, intitulat „Pălăvrăgeala vagabonzilor“, apărut la Editura Charmides, în 2017.

Vă așteptăm joi, 22 noiembrie, de la ora 18.30, la J’ai Bistrot (Piața Mărășești nr. 6, Târgu Mureș), să-i cunoașteți pe Demény Peter și pe Doru Pop la o poveste moderată de Valentin Covaciu.

Evenimentul este organizat de Asociația Podium, inițiatoare a proiectului „Scriitori la școală” în Târgu Mureș.

(A.V.)

Citeste si:  S-a stins din viață un fost senator mureșean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Tulburarea liniştii publice, sancţionată de către jandarmi

În perioada 12-15 august, peste 100 de jandarmi operativi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile …