Home / Invatamant / FOTO: Poveste de Centenar la Gimnaziul „Romulus Guga”

FOTO: Poveste de Centenar la Gimnaziul „Romulus Guga”

Zorii zilei de 29 noiembrie 2018.

În prag de Centenar, la Şcoala Gimnazială “Romulus Guga” din Târgu-Mureş pregătirile sunt în toi.

Cei 100 de cozonaci calzi şi pufoşi aşteaptă să fie oferiţi elevilor şcolii din partea Asociaţiei Romulus Guga 2011. Doamna Sanda Huciu, preşedintele asociaţiei ne spune că ,,Eroii fără nume” aşa cum îi numeşte Romulus Guga în scrierile sale, prezenţi la Alba Iulia alături de cei 1.228 de delegaţi din toată ţara sunt astăzi comemoraţi.

În curtea şcolii, elevii aranjaţi în forma de hartă a  României lansează 100 de baloane tricolore. Răsună în difuzoare Hora Unirii, iar copiii se prind in horă.

În sala festivă a şcolii, are loc evenimentul cultural dedicat zilei de 1 Decembrie ,,Bat clopote semnând reîntregirea”. Îmbrăcaţi în costume populare, elevii şcolii prezintă un program bogat de cântece, dansuri, poezie, teatru dedicate Marii Uniri de la 1918. ,,E ţara-n sărbătoare” este cântecul care deschide programul grupului folcloric al şcolii condus de Iulia Maier. Pe scenă urcă rând pe rând, Corul de elevi ai gimnaziului, Grupul folcloric Guga Star, o suită de dansuri populare, elevi prezentând scenete ce amintesc de Marea Unire. Elevul Horaţiu Bichiş din clasa a VII-a ne invită la o întâlnire cu istoria prezentând evenimentele de la 1 Decembrie 1918. O elevă din clasa a IV a rosteşte cu tărie ,,Vin români la Alba iar, Să-ntregească al nost hotar!”.

Doamna director, Luminiţa Daniela Macavei spune că evenimentul  sub semnul “25 de ani roditori, 100 de ani de România!” a marcat şi 25 de ani de  activitate educaţională în slujba comunităţii a Gimnaziului “Romulus Guga”, ani presăraţi de Răbdare, Onestitate, Meticulozitate, Activitate, Nobleţe, Ingeniozitate, Ambiţie, într-un cuvânt România. Cu acest prilej, doamna Luminiţa Daniela Macavei transmite multă sănătate întregului colectiv al şcolii şi “La mulţi ani, români”, “La mulţi ani, România!”.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Situația turismului românesc, în atenția deputatului Dumitrița Gliga

Președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a adresat luni, 10 mai, o interpelare …