Home / Slider / Proiect foto inedit, inițiat de Iosif Vajnar, destinat persoanelor cu Vitiligo
Iosif Vajnar consideră că Vitiligo nu trebuie să fie un impediment în calea succesului (Sursă foto: Facebook)

Proiect foto inedit, inițiat de Iosif Vajnar, destinat persoanelor cu Vitiligo

Distribuie

Fotograful târgumureșean Iosif Vajnar este apreciat pentru fotografiile sale, fie că acoperă evenimente sportive, surprinde peisaje memorabile sau imortalizează expresivitatea unică a oamenilor. Iosif Vajnar suferă de afecțiunea dermatologică Vitiligo, dar acest fapt nu l-a complexat și nu l-a împiedicat să obțină succesul, prin muncă și pasiune, în toate domeniile vieții. Fotograful a demarat un proiect artistic și informativ destinat persoanelor afectate de Vitiligo, prin care dorește în primul rând să consolideze încrederea în sine a acestora. Iosif Vajnar a creat un eveniment și a lansat o invitație deschisă tuturor celor interesați să contribuie la acest proiect original.

„Aproximativ 2% din populația lumii este afectată de Vitiligo. Vitiligo este acea depigmentare a pielii care produce pete albe pe față sau predominant la încheieturi, care până la momentul actual nu are tratament. Pacienții care au Vitiligo trebuie să lupte cu ei înșiși privindu-se în oglindă, trebuie să prindă încredere în propria lor persoană. Aici doresc să intervin, să conving oamenii că această depigmentare nu va influența negativ nici viața personală, nici cariera lor. În acest sens, doresc să invit persoane care sunt afectate de Vitiligo la o întâlnire între prieteni, unde să stea de vorbă la modul cel mai deschis cu omul și dermatologul Monika Căpâlnă, dânsa având o vastă experiență în aceste cazuri, dar și cu persoane de succes care sunt fericiți purtători ai acestor pete albe.
La sfârșitul întâlnirii, voi fotografia aceste persoane minunate încercând să scot în evidență frumusețea și atitudinea pozitivă în imagini alb-negru. Imaginile vor fi parte a unei expoziții fotografice la nivel național, dar vor călători și prin lume, mai multe asociații internaționale arătându-și interesul pentru colaborarea cu noi”, a scris Iosif Vajnar pe pagina de Facebook a evenimentului.

Întâlnirea și sesiunea de fotografie va avea loc sâmbătă, 26 ianuarie, ora 10.00, la PIXEL PhotoStudio (Strada Tamás Ernő nr. 1, Târgu Mureș). Iosif Vajnar și-a exprimat, totodată, rugămintea ca cine cunoaște persoane afectate de Vitiligo, în special copii și adolescenți, să îi informeze despre evenimentul său. Fotograful poate fi contactat pe pagina sa de Facebook sau la numărul de telefon 0755 112 298.

Pagina de Facebook a evenimentului poate fi vizitată accesând link-ul:

https://www.facebook.com/events/269195413748378/

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.