Share

Home / Business / Folosirea muzicii în spațiile publice din Sighișoara, reglementată

Folosirea muzicii în spațiile publice din Sighișoara, reglementată

Reprezentații municipiului Sighișoara au anunțat că pentru protejarea drepturilor artiștilor interpreți sau executanți reprezentați, agenții economici, care desfășoară activitate de comunicare publică în scop ambiental a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora (utilizarea muzicii), precum și a prestațiilor artistice din domeniul audiovizual în incinta unităților/spațiilor publice deținute, trebuie să contacteze Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiștilor Interpreți (CREDIDAM) în privința drepturilor de autor și a drepturile conexe.

„CREDIDAM, prin adresa nr. 16/ 08.01.2019, ne-a adus la cunoștință faptul că a inițiat o campanie de informare, având ca public țintă agenții economici locali, care, începând de la momentul funcționării, trebuie să aibă în vedere obligațiile ce le incumbă în calitate de utilizatori pentru activitatea de comunicare publică, pentru a evita sancțiunile legale. Activitatea de comunicare publică a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, precum și a prestațiilor artistice din domeniul audiovizual în scop ambiental în incinta spațiilor publice reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 30.000 lei. De asemenea, prin campania de informare inițiată de CREDIDAM, se dorește evitarea acționării în judecată a agenților economici pentru neplata remunerației datorate, respectiv plata cu întârziere a acesteia, perceperea de penalități, cheltuieli de judecată, cheltuieli cu executarea silită sau plata triplului remunerației datorate”, au anunțat oficialitățile pe site-ul municipiului Sighișoara.

Pentru mai multe detalii, administratorii agenților economici vizați au posibilitatea de a contacta inspectorul CREDIDAM, Pop Tiberiu, la numărul de telefon  0799 732 257.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Internet wireless gratuit, în curând în trei locaţii din Sighişoara

Primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, va participa joi, 14 iunie, la Adunarea Digitală 2019 (DA …

Share
Share