Share

Home / Administratie / FOTO: Salvamontiştii, pregătire pentru salvarea cu elicopterul

FOTO: Salvamontiştii, pregătire pentru salvarea cu elicopterul

Salvamontiştii serviciilor Mureş şi Sibiu au urmat un stagiu de pregătire pe aeroportul din Târgu-Mureş pentru salvarea aero, împreună cu specialiştii Inspectoratului General pentru Aviaţie şi SMURD – Compartimentul Aero, informează www.agerpres.ro.
“Pregătirea continuă a salvatorilor este o condiţie esenţială în menţinerea la un nivel ridicat a capacităţii de acţiune a salvatorilor şi asigurarea unor intervenţii de un înalt grad de profesionalism, desfăşurate în condiţii cât mai bune siguranţă atât pentru cel salvat, cât şi pentru salvatori”, se arată într-o postare pe pagina Facebook a Dispeceratului Naţional Salvamont.
În ultimii doi ani, în zona montană au fost realizate 58 de misiuni de salvare aero cu ajutorul elicopterului, toate de către Salvamont şi elicopterele SMURD – IGAV.
Potrivit Agerpres, Salvamont România are pregătiţi peste 40 de salvamontişti capabili să execute misiuni de salvare din elicopter prin troliere şi peste 200 de salvamontişti pregătiţi să execute misiuni împreună cu elicopterul, respectiv semnalizare, apropiere de aparat, legarea sarcinii sau a salvatorului, transferul în elicopter al tărgii cu accidentatul, apropiere/urcare/coborâre din aparat cu motoarele în funcţiune.
De asemenea au fost făcute şi primele exerciţii de lucru cu elicopterul ale unităţilor de intervenţie în avalanşă, salvamontist şi câine, atât cele de apropiere/urcare/coborâre din aparat cu motoarele în funcţiune, cât şi prin troliere.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Telenovela PNL Târgu-Mureş”, la un nou episod. Ervin Molnar, mesaj acid către consilierii excluşi

Preşedintele PNL Târgu-Mureş, consilierul judeţean Ervin Molnar, a reacţionat la anunţul făcut marţi, 19 februarie, …

Share
Share