Home / Consiliul Judetean Mures / Proiectul Centrului interdisciplinar de cercetare din Călugăreni avansează

Proiectul Centrului interdisciplinar de cercetare din Călugăreni avansează

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 31 ianuarie, într-o şedinţă ordinară de lucru, declararea de interes public județean a imobilulului compus din teren și construcții cu destinația „Centru interdisciplinar de cercetare”, situat în comuna Eremitu, sat Călugăreni nr. 4, precum şi cuprinderea imobilului respectiv în  domeniul public al Judeţului Mureş.

În anul 2018, managerul Muzeului Județean Mureș a anunţat conducerea Consiliului Judeţean Mureş despre intenţia de a continua cercetările arheologice şi de a dezvolta parcul arheologic de la Călugăreni prin punerea în valoare a complexelor arheologice de cercetare.

“Prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș 95/2018 privind achiziţia unui imobil din localitatea Călugăreni în vederea înfiinţării unui centru interdisciplinar de cercetare, s-a aprobat achiziţia în domeniul public al Judeţului Mureş a imobilului situat în comuna Eremitu, sat Călugăreni”, a precizat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Imobilul va fi administrat de Muzeul Judeţean Mureş.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Veste bune pentru iluminatul public din comuna Ideciu de Jos

Veste bună pentru locuitorii comunei Ideciu de Jos anunțată la finele lunii noiembrie de către …