Home / Sanatate / Procesul Hexi Pharma, la final: instituţii medicale din Mureş despăgubite cu aproape 50 de milioane de lei!

Procesul Hexi Pharma, la final: instituţii medicale din Mureş despăgubite cu aproape 50 de milioane de lei!

Distribuie

Tribunalul Bucureşti a dispus miercuri, 30 ianuarie, ca Hexi Pharma să plătească un prejudiciu de aproximativ 125 de milioane de lei, reprezentând contravaloarea produselor biocide neconforme achiziţionate de sute de spitale din ţară, în dosarul penal în care Flori Dinu, directorul companiei, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu executare, informează www.agerpres.ro.
Conform deciziei instanţei, Hexi Pharma a fost obligată să plătească 89 milioane lei (82 milioane lei şi 1,5 milioane euro) către 128 de spitale, constituite părţi civile în dosar.
Potrivit Agerpres, cele mai mari sume urmează a fi plătite către Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş (32 de milioane de lei), Serviciul de Ambulanţă Judeţean Mureş (8 milioane de lei), Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş (4,3 milioane de lei), Spitalul Orăşenesc Luduş “Dr. Valer Rusu” – (4,3 milioane de lei), Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea (1 milion de euro şi 338.000 de lei), Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa (4,19 milioane de lei), Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare “Dr. Voiculescu” Bucureşti (500.000 de euro), Spitalul de Arşi Bucureşti (947.272 de lei).
De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis confiscarea sumei de 36 milioane lei de la Hexi Parma, obţinute de companie de la 205 spitale de stat şi private din ţară, care nu s-au constituit părţi civile în dosar.
Pe de altă parte, Tribunalul Bucureşti a condamnat Hexi Pharma la plata unei amenzi penale de 2,6 milioane lei, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Tribunalul a mai hotărât dizolvarea companiei, după ce decizia instanţei va rămâne definitivă.
În plus, tribunalul a impus măsuri preventive în cazul companiei, pentru o perioadă de 60 de zile, printre care: interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau de lichidare; interdicţia iniţierii fuziunii, a divizării sau a reducerii capitalului social; interzicerea înstrăinării activelor societăţii, cu excepţia materiilor prime şi ambalajelor existente în stocul acesteia; interzicerea plăţilor şi transferurilor băneşti, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor, salariilor, mentenanţă, materiilor prime, contribuţii la bugetul consolidat al statului; interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide.
(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

1 comentariu

  1. Pana cand adevaratii vinovati (cei care au tacut,au tolerat existenta lor zeci de ani,cei care nu au contestat achizitiile publice,conducatorii institutiilor care au incheiat contract cu ei ani la rand etc.nu vor fi trasi la raspundere vor aparea mai departe astfel de companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.