Home / Business / Despre cum să îndopi o groapă cu electroni

Despre cum să îndopi o groapă cu electroni

Distribuie

De obicei îmi încep dimineţile ca orice om care se vrea informat, citind ultimile ştiri. Astăzi mi-a sărit în ochi şi mi-a distrus armonia gândirii o ştire care sună aşa: “Vrem să accesăm un Program European prin care să introducem în România o idee care n-a mai fost introdusă în lumea asta – sau poate c-o fi fost făcută dar nu ştiu eu – şi anume să acumulăm energie electrică în depozite de gaze.” Iniţial am crezut că nu am citit corect, apoi am căutat şi alte surse. Am găsit aceeaşi informatie şi pe HotNews şi pe Ziare.com. Şi cine debitează o astfel de enormitate. Ditamai ministrul Energiei Anton “Pan”, pardon Anton. Imediat mi-a fugit gândul la o glumă veche în care unui electrician începător i se cere să aducă nişte curent electric, şi când bietul întreabă cu ce să-l aducă, i se dă o găleata. Cred că aşa îşi închipuie domnul Ministru că va umple gropile de gaz cu curent electric. Dacă această informaţie venea de la un nespecialist o luam ca o glumă, dar să baţi tu, mare specialist, duios câmpii cu această gogomanie este prea de tot. Nu-i de mirare că sistemul nostru energetic este pe marginea blackoutului şi doar o brumă de specialist îl mai ţin în echilibru.

Îl rog pe domnul Ministru să rectifice această inepţie şi să explice ce a vrut de fapt să comunice. Şi să mai ştie că nu noi am descoperit apa caldă, iar surplusul de energie verde poate fi transformată în energie potenţială, (de exemplu, prin pompajul apei în lacuri de acumulare), care la rândul ei poate fi transformată din nou în energie electrică în perioadele de vârf de sarcină. Sau energia verde excedentară să fie folosită la înmagazinarea gazului pe timp de vară, când gazul este mai ieftin şi refolosirea lui în perioadele mai friguroase când este mai scump. Dar toate acestea înseamnă investiţii masive. Nu aţi reuşit să terminaţi nici centrala cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa – Lăpuşteăti şi vreţi acum pe ultima sută de metri să umpleţi gropile cu energie electrică.

Halal naţiune.

Dr. ing. Ovidiu GEORGESCU

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Start la ediția cu numărul 2 a campaniei ”High or Alive”

Distribuie „Drogurile reprezintă un fenomen social și sanitar complex, care afectează milioane de persoane din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.