Our Readers’ Readings Club te provoacă la discuții Cultură
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

Our Readers’ Readings Club te provoacă la discuții

În seara zilei de 26 februarie a avut loc prima întâlnire a evenimentului Our Readers’ Readings Club la American Corner Târgu-Mureș.

American Corner este un centru de resurse și programe, creat în urma unui parteneriat între Biblioteca Județeană Mureș și Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. Este un loc în care se pot găsi documente tipărite și în format electronic pe diverse teme, de la literatură americană, istoria și geografia SUA, politică și guvernare în SUA, artă americană, la burse de studiu în SUA sau predarea și învățarea limbii engleze.

În cadrul acestor întâlniri care vor avea loc lunar, toți cei prezenți își vor putea exersa engleza sub toate formele ei, vor putea trece peste tracul de a vorbi cu oameni necunoscuți (care cu timpul vor deveni prieteni) și își vor îmbunătăți abilitatea de a discuta diverse probleme și concepte.

Discuții aprinse pe tema cărților

Ideea de bază este ca fiecare participant să vină cu o carte împumutată de la American Corner și să povestească despre ea celorlalți. De ce a ales această carte, ce i-a plăcut, ce nu i-a plăcut și să citească niște citate care l-au influențat și i-au rămas în minte. Pe rând, toți participanții vor trece prin aceeași pași, generând discuții aprinse și dezbateri. Fiecare participant are bineînțeles propriile predilecții, de la Science-Fiction la romane de dragoste, deci este chiar interesant să descoperi o nouă lume literară din perspectiva unei persoane cu preferințe diferite.

La prima întâlnire au venit timid doar câțiva invitați, cu vârste cuprinse între 9 și 39 de ani. Cei mici au crescut în Statele Unite până să se mute în Târgu-Mureș, deci chiar le pot da adulților o lecție de vorbire lejeră în limba engleză. S-au făcut prezentările, introducerile și a fost o discuție liniștită și caldă.

Nu este prea târziu să te alături acestui grup. Înscrierile încă se pot face la americancornertgm@gmail.com, iar următoarea întâlnire va avea loc în 19 martie, de la ora 17.30 la sediul lor de pe strada Primăriei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE