FOTO: Panică şi incendiu la o secţie Azomureş! Exerciţiu desfăşurat de ISU Mureş Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 900 Vizualizări

FOTO: Panică şi incendiu la o secţie Azomureş! Exerciţiu desfăşurat de ISU Mureş

Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş a făcut public vineri, 8 martie, următorul comunicat de presă:

“În data de 8 martie 2019, la fosta Secție de materiale fotosensibile a societății Azomureș S.A. se execută operațiuni de tăiere a materialelor feroase din interiorul depozitului și în zona de turnare de către o echipă de 20 de muncitori.
Datorită nerespectării măsurilor P.S.I. de către muncitorii care execută operațiunile de tăiere, se aprind suporții de film depozitați în apropiere și izbucnește un incendiu care se propagă cu repeziciune datorită prezenței în cantității semnificative a materialelor combustibile. În urma incendiului, datorită temperaturi ridicate și a degajări unei cantități mari de fum și compuși ai arderii, intervine panica în rândul muncitorilor, aceștia nereușind să se auto-evacueze, cinci dintre aceștia reușind să se refugieze pe acoperișul clădirii, ceilalți rămânând în interior. 
În jurul orei 13.00 personalul responsabil cu paza obiectivului, apelează dispeceratul integrat pentru apeluri de urgență 112 informând despre izbucnirea incendiului.
Scopurile exercițiului au fost:
– verificarea capacităţii de reacţie a componentelor subsistemului local și judeţean de management al situaţiilor de urgenţă pentru conducerea acţiunilor pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii la obiectivele industriale; 
– verificarea modului de punere în practică a Planului de alarmare/ realizare a capacităţii operaţionale de intervenţie şi verificarea gradului de operativitate a mijloacelor de intervenţie simultan din mai multe subunități (Detașamentul de Pompieri Târgu-Mureș, Detașamentul de Pompieri Reghin și Detașamentul de Pompieri Sighișoara).”

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE