Share

Home / Luduș / Beneficiarii venitului minim garantat din Luduş, puşi la muncă

Beneficiarii venitului minim garantat din Luduş, puşi la muncă

Conform Legii privind venitul minim garantat, nr. 416 din anul 2001, familiile şi persoanele singure au dreptul la un venit minim garantat ca formă de existenţă socială.

La articolul 6, aliniatul 2 şi articolul 7, a Legii nr. 416/2001 este prevăzut că pentru sumele acordate ca ajutor social, „una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului acţiuni sau lucrări de interes local, aprobate în prealabil prin hotărâre de consiliu local”, spune Daniel Moca de la Direcţia de Asistenţă socială din Primăria oraşului Luduş.

În planul de acţiuni cuprinzând lucrările ce trebuie executate în anul 2019 de către beneficiarii Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat sunt prevăzute: curăţat gunoaie, încărcate în coşuri şi transportate la containerele special amenajate în cartierele şi parcurile oraşului; curăţarea trotuarelor, a drumurilor, a parcărilor şi a parcurilor, de zăpadă; măturatul şi curăţat gunoiul din piaţa săptămânală şi platforma din faţa sălii de sport.

În cartierele Gheja şi Roşiori, beneficiarii legii venitului minim garantat trebuie să întreţină curăţenia şi în cimitire şi la căminul cultural, precum şi pe străzile laterale.

Ioan A. BORGOVAN

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Pisică blocată în canal. Intervine ISU Mureș

În jurul orei 14.00, o pisică a rămas captivă într-un canal din Târgu Mureș, pe …

Share
Share