INTERVIU. Olimpici mureșeni: Antonia Vig, „Trebuie să te bucuri de experiența oferită, nu doar de nota finală” Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1533 Vizualizări

INTERVIU. Olimpici mureșeni: Antonia Vig, „Trebuie să te bucuri de experiența oferită, nu doar de nota finală”

Antonia Vig este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu-Ilarian”. Dintotdeauna a fost o fire artistică și au fascinat-o limbile română și engleză, ceea ce a și determinat-o să participe la olimpiadele respective.

Astfel, în clasa a IX-a a participat la faza națională a olimpiadei de limbă engleză unde a obținut locul III, și tot pe clasa a IX-a s-a calificat, pentru al treilea an la rând, la faza națională a olimpiadei la limba română.

Am stat puțin de vorbă cu ea să aflăm care îi sunt pasiunile, cum arată o zi obișnuită din viața unei tinere silitoare și cum poate ajunge orice elev olimpic.

Reporter: Când ți-ai descoperit pasiunea pentru limba română? Dar engleză?

Antonia Vig: Mereu am învățat cu plăcere la cele două materii, însă mi-am descoperit adevărata pasiune când am început să scriu compuneri în limbile respective, să descopăr frumusețea, ineditul și libertatea în literatură.

Rep.: Care sunt cărțile tale preferate?

A.V.: Cărțile mele preferate sunt „Crimă și pedeapsă” de Feodor Dostoievski, „Lolita” de Vladimir Nabokov și „Powershift” de Alvin Toffler.

Rep.: Crezi că sunt cărți care ar trebui scoase din programa școlară și înlocuite cu altele?

A.V.: Nu cred că ar trebui scoase anumite titluri din programă, însă ar fi ideal ca aceasta să fie diversificată, să se poate plia pe mai multe gusturi.

Rep.: Te-ai gândit deja la facultate sau ți-e departe gândul?

A.V.: Visul meu este să studiez dreptul în Anglia sau Scoția.

Rep.: Cum arată o zi obișnuită din viața ta?

A.V.: În fiecare zi caut să îmbin utilul cu plăcutul, ceea ce am de făcut pentru școala cu pregătirea pentru olimpiadă, hobby-urile și prieteniile mele.

Rep.: Cum împaci viața de elev bun cu cea socială?

A.V.: În general încerc să mențin un echilibru între cele două, pentru că nicio extremă nu este de dorit, însă sunt perioade, mai ales cele de olimpiade, când viața școlară ocupă o pondere mai mare. De asemenea, organizarea și eficiența sunt foarte importante în a mă ajuta să mă bucur atât de partea socială, cât și de cea academică.

Rep.: Ce recomandări ai pentru cei care și-ar dori să participe la olimpiade?

A.V.: Le-aș recomanda să participe în primul rând la olimpiadele care le valorifică talentul și pentru care s-ar pregăti cu plăcere. Totodată, e important să mențină o perspectivă de ansamblu asupra acestor competiții, să se bucure de fiecare experiență oferită, de lucrurile pe care le învață și de persoanele pe care le vor cunoaște cu ocazia olimpiadelor, nu doar de nota finală.

Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE