Home / Comune / Simulare pentru Evaluarea Națională, la Liceul Tehnologic „Vasile Netea”

Simulare pentru Evaluarea Națională, la Liceul Tehnologic „Vasile Netea”

Distribuie

Printre elevii de clasa a VII-a și a VIII-a care au susținut în această săptămână simularea pentru Evaluarea Națională 2019 s-au numărat și 82 de elevi din cadrul Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda.

„Normal trebuiau să fie un număr de 92 de elevi. Am avut absenți, cauza lipsei acestora la simulare fiind cauzată de problema abandonului școlar,  ei nemaivenind la școală din primul semestru. Sunt copii care au plecat cu părinții în străinătate. Simularea s-a dat la disciplinele Limba și Literatura Română, în ziua de luni, 11 martie, respectiv Matematică, în ziua de marți, 12 martie. Simularea este foarte binevenită, mai ales pentru elevii de clasa a VII-a, care până acum nu au dat niciun examen atât de serios. Este important pentru că îi învață pe copii cum să scrie pe o foaie de examen, cum să-și aprecieze lucrarea în urma subiectului și a baremului care apare mai târziu. Pe urmă,  vor fi discuții cu profesorii care predau la clasă, care vor prezenta elevilor greșelile care le-au făcut la cele două discipline.De asemenea, simularea este foarte importantă și pentru cei de clasa a VIII-a, care urmează să aibă examenul de Evaluare Națională în vară. Este un prim test înainte de examenul final.  În acest an, subiectele au fost bine alese, în special la matematică, unde au fost ceva mai greoaie, tocmai pentru ai face pe copii să se prezinte mai bine. Întotdeauna, în vară subiectul este puțin mai ușor, iar copii au rezultate mai bune decât la simularea din martie. În fiecare an diferă foarte mult rezultatele, e un prim pas această simulare care îi sperie un pic pe copii, în sensul că îi conștientizează că trebuie să învețe, că este un examen serios de care depinde viitorul lor. De aceea spun că  rezultatele din vară sunt întotdeauna semnificativ mai bune decât cele de la simulare”, ne-a declarat Maria Ștețco, directoarea Liceului Tehnologic „Vasile Netea” din Deda.

Continuarea studiilor liceale la Deda

Absolvenții de clasa a VIII-a vor susține  examenul de Evaluare Națională în luna iunie, majoritatea dintre cei care au susținut evaluara la Deda și-au exprimat  dorința de a continua la Deda ciclul liceal.

„Noi am făcut un sondaj în ce privește opțiunile lor, și în proporție de 85 % din elevi, au spus că vor continua să studieze la noi. Speranța noastră este să ajungem la un procent de 100 %, ni-s tare dragi și nu i-am lăsa să plece. Sunt elevi care optează pentru un liceu militar sau un liceu pedagogic, unde chiar nu ne putem opune”, a spus Maria Ștețco.

Urmează simularea pentru Bacalaureat

Urmează în cursul săptămânii viitoare o nouă simulare, de acestă data pentru elevii clselor a XI-a și a XII-a, în zilele de luni,17 martie, miercuri, 19 martie și joi, 20 martie.

„Aici, evaluarea va fi mai serioasă, în sensul că elevii sunt mai mari, cu care facem consultații de un an de zile. Avem și un proiect câștigat prin care colegii mei, profesorii care predau discipline de bacalaureat , fac de trei ori pe săptămână câte două ore consultații cu elevii, la care se adaugă și o masă caldă. La clasa a XI-a și a XII-a,  elevii vor da simulare din Limba Română, Matemtică, iar disciplina din care dau toți elevii Bacalaureatul este Biologia. Pentru cei de clasa a XII-a este ultima simulare, una foarte binevenită.  Ei vor susține examenul de Bacalaureat începând cu luna iulie, în ce privește probele scrise, iar probele de competențe vor ave loc în luna iunie. În acest an, avem 20 de absolvenți de liceu, cursuri de zi, dintre care sper să treacă examenul de Bacalaureat cel puțin 12, să avem un procent de peste 50 %. Avem o clasă bună. Din cei 8 care s-ar putea să nu ia Bacalaureatul, sunt doi care vin de la clasa profesională, și le e frică puțin, în special la matematică, dar posibil ca unul din ei să treacă examenul. În ce privește ceilalți șase, spre surprinderea noastră, își doresc să plece în străinătate la muncă, iar cei care rămân, iau Bacalaureatul și fac apoi o facultate”, a subliniat Maria Ștețco.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Bătăușul de la ”Papiu”, interdicție de intrare în școală

Distribuie Consiliul de administraţie al Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş a aprobat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.