„Donează sânge, salvează vieţi!”, la Luduş Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

„Donează sânge, salvează vieţi!”, la Luduş

În acest an, Patriarhia Ortodoxă Română a declarat luna martie ca fiind a vieţii, familiei şi femeii , iar în acest context Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Protopopiatul Ortodox Luduş şi Centrul Regional de Transfuzii (CRT) Târgu-Mureş, cu binecuvântarea ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei organizează o acţiune umanitară numită „Donează sânge, salvează vieţi!”.

După ce luni, 18 martie, peste 70 de preoţi din Protopopiatele Ortodoxe ale judeţului l-au însoţit pe ÎPS Irineu la Centrul de transfuzii unde au donat sânge, o altă acţiune de donare de sânge va fi organizată pentru ziua de marţi, 26 martie.

„Ne-am gândit că pe lângă acţiunea de donare de sânge pe care am făcut-o la Târgu Mureş, să încercăm şi noi Protopopiatul Ortodox Luduş să contribuim la asigurarea necesarului de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă”, a declarat protopopul Lucian Voşloban, cel care i-a convins pe cei de la Centrul de Transfuzii să deplaseze o echipă mobilă de recoltare la Luduş.

Donare la Luduş

Aşa se face că marţi, 26 martie, între orele 8.00 – 15.00, la sediul Protopopiatului Ortodox Luduş din strada Florilor nr. 1, într-un spaţiu adecvat sunt aşteptaţi cei care vor să îşi ajute semenii printr-o donare de sânge.

„Sper să vină cel puţin 80 de persoane, preoţi din Protopopiat, dar şi credincioşi veniţi din toate parohiile”, a afirmat protopopul Lucian Voşloban.

Precizări

Centrul Regional de Transfuzie (CRT) Târgu-Mureş îi asigură pe donatori că după donare, volumul sanguin se reface în 24 – 48 de ore, iar globulele roşii în 2-3 săptămâni. Donarea de sânge nu prezintă niciun risc pentru sănătate, materialele folosite sunt sterile şi de unică folosinţă, iar personalul este calificat pentru aceste procedee.

„Înainte de donare este bine să luaţi un mic dejun, dar fără grăsimi, să fiţi foarte bine hidrataţi, să nu consumaţi băuturi alcoolice cu 24 de ore înainte şi să nu desfăşuraţi activităţi obositoare”, recomandă CRT. Persoanele care donează vor primi câte şapte tichete de masă (a 9 lei buc.), adeverinţă pentru locul de muncă şi beneficiază de un act gratuit de analize de laborator, iar rezultatele sunt confindenţiale şi supuse secretului medical.

La final, reamintim că acţiunea de donare de sânge va avea loc la Luduş, la sediul Protopopiatului Ortodox Luduş din strada Florilor nr. 1, marţi 26 martie, între orele 8.00 – 15.00.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE