O „oglindă veneţiană” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

O „oglindă veneţiană”

Rațiunea de a fi a unui ziar, din categoria presei locale cu specific de informare, este de a oferi, zi de zi, comunității în care ființează, o imagine cât mai completă și nedistorsionată, în oglindă aș putea spune, a vieții acesteia. Această imagine se compune, în opinia mea, dintr-un mare număr de ”pixeli” cu specific publicistic. ”Pixelii” constitutivi sunt, de fapt, informațiile și relatările privind evenimentele cotidiene din viața economică, socială, administrativă, politică, culturală și sportivă. La acestea se adaugă portrete complexe realizate prin interviuri cu oameni din comunitate din diverse domenii, dar și cu cei care, plecând din comunitate, s-au realizat în alte zone geografice din țară sau străinătate.

Desigur pe piața media există și publicații cu specific de atitudine care reflectă puncte de vedere asupra diverselor aspecte din agenda social-politică pe care le exprimă prin prisma unor principii de natură ideologică sau morală specifice. Un cetățean care dorește să participe la viața comunității, animat de un spirit civic responsabil, simte necesitatea de a parcurge ambele genuri de publicații.

Ziarul ”Zi de Zi” din Târgu-Mureș care aniversează în aceste zile 15 ani de apariție continuă și-a onorat statutul de publicație cu specific de informare asumat, fapt dovedit de longevitatea sa. Cititorii săi apreciază ”prospețimea” informațiilor oferite, acuratețea acestora, diversitatea și tematica acoperită precum și limbajul și stilistica materialor publicate.

Trebuie remarcat faptul că odată cu evoluția tehnicilor de comunicare ediția printată a ziarului este, în mare măsură, disponibilă și în varianta on line ceea ce mărește gradul de accesibilitate al cititorilor la conținutul publicației.

Menționam în fraza de început despre caracterul de ”oglindă” al unei publicații. Prin calitățile evidențiate mai sus apreciez că ziarul ”Zi de Zi” din Târgu-Mureș poate fi considerat o ”oglindă venețiană” a vieții comunității mureșene.

La mulți și rodnici ani, ”Zi de Zi”!

Vasile Boloș,

Consilier județean PSD

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE