Home / Politic / PNL a votat pentru modernizarea UPU SMURD Târgu-Mureș cu peste 1 milion de euro, bani europeni

PNL a votat pentru modernizarea UPU SMURD Târgu-Mureș cu peste 1 milion de euro, bani europeni

Guvernarea toxică PSD ALDE a tăiat județul Mureș de pe lista Spitalelor Regionale, lăsând autoritățile locale fără posibilitatea de a cofinanța Spitalul Regional. În județul Mureș, PSD și UDMR au girat Guvernul Dăncilă și au propus un buget de cârpeli.

În aceste condiții, PNL nu a votat bugetul județului Mureș pentru anul 2019, pe care îl consideră unul al subdezvoltării, populist și dedicat intereselor electorale ale PSD și UDMR.

Bugetul pe anul 2019 al județului Mureș, intrat astăzi în dezbaterea Consiliului Județean are un profund caracter electoral, în care peste 1 milion de euro sunt dedicați festivalurilor și serbărilor câmpenești. În plus, PSD și UDMR cresc cheltuielile cu salariile de la Consiliul Județean Mureș cu 1.334.000 lei.

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș este de părere că “bugetul pe 2019 al județului Mureș este o pomană făcută primarilor PSD și UDMR din județul Mureș. Coaliția PSD-UDMR care conduce județul Mureș a ignorat localitățile conduse de primari PNL și condamnă la subdezvoltare zeci de localități mureșene și zone importante ale Mureșului, pentru simplul motiv că primarii acestora nu au carnet de partid roșu sau verde. Este o manevră marca Dragnea, prin care se încearcă stimularea primarilor PSD să mobilizeze oamenii la vot, în fața disperării că pierd alegerile”.

La rândul său, Ervin Molnar, liderul grupului de consilieri ai Partidului Național Liberal din Consiliul Județean Mureș, spune că “în condițiile în care județul Mureș este într-un vădit declin al nivelului de trai, iar infrastructura este la pământ, Executivul Consilliului Județean găsește de cuviință să aloce 1 milion de euro pentru distracții electorale, festivaluri, mici și bere.  Sub coordonarea vicepreședintelui PSD al Consiliului Județean, la Aeroportul  Transilvania vor să crească salariile, pe o creștere din pix a numărului de pasageri”.

Ceea ce PSD încearcă să blocheze în fiecare moment, respectiv fondurile europene, se dovedesc a fi singura cale sigură pentru dezvoltarea comunităților locale și a județului Mureș.

Partidul Național Liberal a votat astăzi alocarea a peste 1 milion de euro pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este eligibil pentru finanţare în cadrul POR 2014-2020, Operaţiunea B –Unităţi de primiri urgenţe.

În acest sens, conform studiului DALI întocmit în vederea depunerii cererii de finanțare, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au aprobat documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea UPU SMURD Târgu Mureș, la valoarea totală a investiției de 5.089.378,11 de lei.

(Biroul de presă, PNL Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Aparat mobil de ventilație pulmonară donat Spitalului Clinic Județean de Urgență

Crucea Roșie Română a donat în cursul zilei de azi, 12 august  un aparat mobil …