Home / Editorial / Am învățat că trebuie să scriu concis și la obiect

Am învățat că trebuie să scriu concis și la obiect

Acum mai bine de zece ani, întâlnindu-mă în Sighișoara cu Aurelian Grama, eu fiind la acea vreme un tânăr muzeograf la muzeu, mi s-a propus o colaborare la un ziar nou județean – Zi de Zi. La acea vreme exista și o mică redacție în oraș, unde activau doi tineri jurnaliști, Florentina Călugăr și Adrian Diță.

Colaborarea părea tentantă, de a publica articole cu caracter istoric despre orașul în care activam. Dar ce să scriu? Cum să scriu? Ce subiecte tentante  sunt pentru publicul cititor?

Am început cu istoria străzilor și a vechilor cartiere ale urbei, cu toponimia locurilor. Am abordat apoi și alte teme legat de destinul istoric al urbei de pe Târnava Mare.A trebuit să scriu clar, direct și concis fără multe înflorituri, pentru ca mesajul să ajungă direct și să empatizeze cu cititorul. Mai mult decât atât, era un termen destul de restrâns și, practic, trebuia să scriu repede și bine.

A fost o provocare interesantă, deși pe o perioadă scurtă, însă m-a ajutat mult în profesie. Am învățat că trebuie să scriu concis și la obiect, să elimin înfloriturile, să îmi respect termenele și să fiu clar în exprimare.

Dincolo de experiența personală, țin să felicit redacția Zi de Zi, care în cei 15 ani de activitate a dovedit că este profesionistă, aducând informații concrete și utile publicului cititor.

Acum la ceas aniversar, pentru cotidianul Zi de Zi nu pot spune decât: Vivat, Crescat, Floreat!

Nicolae TEŞCULĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dă învățarea mai departe, un mod educativ de petrecere a timpului în mediul online

O nouă activitate în mediul online ia startul de la 1 iunie. Este vorba de …