Home / Sanatate / Începe cea de-a 6-a ediție a Conferinței de Nutriție și Dietetică cu participare internațională!

Începe cea de-a 6-a ediție a Conferinței de Nutriție și Dietetică cu participare internațională!

În perioada 9-11 mai, Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș va găzdui a 6-a Conferință de Nutriție și Dietetică cu participare internațională „Nutriție, Posturologie, Sănătate Generală și Orală – Abordare Interdisciplinară”.

Evenimentul este organizat de Colegiul Medicilor Dentiști Mureș, UMFST, Asociația Română de Nutriție și Dietetică și Centrul Lifestyle Herghelia și va reuni printr-o colaborare multidisciplinară nutriționiști și dieteticieni, medici dentiști, medici și farmaciști.

Florina Ruța

Se așteaptă un număr de 300 de participanți

„Acest eveniment urmărește dezvoltarea unui sistem integrat de abordare a problemelor de comportament alimentar, de sănătate nutrițională și generală la care se adaugă cele legate de sănătatea aparatului dento-maxilar, ca element de noutate. Conferința oferă un mediu de promovare și susținere a echipelor multidisciplinare și a rolului serviciilor dieteticianului în cadrul acestora”, a transmis nutr. diet. dr. Florina Ruța, președinte AroND.

Continuarea seriei anuale a conferințelor de nutriție și dietetică urmărește punerea unei noi cărămizi pentru consolidarea relațiilor între nutriționiștii-dieteticieni și specialiștii din domeniul sănătății precum și a imaginii potențialului colaborativ din peisajul medical, asupra îmbunătățirii sănătății populaționale.

Susținerea prezentărilor și atelierelor de lucru va fi asigurată prin participarea lectorilor invitați de la alte universități și centre de specialitate din țară și străinătate, fiind estimat un număr de aproximativ 300 de participanți, dentiști, nutriționiști și dieteticieni, medici de familie, farmaciști, cu diseminarea rezultatelor științifice prin expuneri și publicații de actualitate.

Echipa organizatoare urmărește și prin acest eveniment atingerea obiectivelor permanente, de îmbunătățire a cunoștințelor teoretice și de aplicare a lor în practica nutriționiștilor și dieteticienilor, oferind noi perspective de colaborare pentru îngrijirea sănătății umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Revalorizarea profesională a românilor din țară și diaspora

Prea mulți români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, conform tuturor sondajelor. Eu …