Share

Home / Administratie / “Undă verde” pentru achitiţionarea de autobuze noi în Târgu-Mureș!

“Undă verde” pentru achitiţionarea de autobuze noi în Târgu-Mureș!

Primăria municipiului Târgu-Mureș a primit undă verde pentru proiectul privind achiziționarea de autobuze electrice. În cadrul acestui proiect, care se derulează prin ADR Centru, sunt cuprinse 38 de autobuze hibrid, care vor ajunge la Târgu-Mureș după evaluarea tehnică și financiară a documentelor.  Totodată, Primăria Târgu-Mureș are în derulare alte două proiecte privind achiziționarea de 47 de autobuze electrice în parteneriat cu Ministerului Dezvoltării Regionale. 32 dintre ele au o lungime de 12 metri, iar celelalte 15 au lungimea de 10 metri. Recent, a fost lansată licitația pentru achiziționarea de 70 de autobuze electrice „..cu lungimea de cca. 10 m, destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de deal.” Conform SEAP, Municipiul Târgu-Mureş face parte din Lotul nr. 3, alături de Municipiul Iași, Consiliul Judeţean Neamţ şi Municipiul Tulcea, unde se prevede achiziționarea de 15 autobuze electrice cu lungimea de cca. 10 m, destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de deal, 15 staţii de încărcare lentă și 5 staţii de încărcare rapidă.Suma atrasă din fonduri europene pentru mijloacele de transport prevăzute în cele trei proiecte este de 54 de milioane de euro.

Tot în acest an, Primăria Târgu-Mureș și-a propus realizarea unei semaforizări inteligente și a unui centru de comandă pentru managementul traficului, precum și modernizarea a 137 de stații de călători, cu afișaje electronice, sistem de GPS, dotări pentru persoane cu dizabilități, sisteme E-Ticketing, la trei capete de linii: Tudor, Unirii și Combinat. Proiectele au fost depuse pentru finanțare în luna martie a acestui an.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Theodora Benedek, pretendentă PNL la Primăria Târgu-Mureș: ”Proiectul meu va fi proiectul echipei liberale și al târgumureșenilor”

Trei liberali s-au înscris în competiția internă pentru desemnarea candidatului Partidului Național Liberal la funcția …

Share
Share