Home / Reviste / Ludus / „Vestitorii bucuriei Învierii Domnului”, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Luduș

„Vestitorii bucuriei Învierii Domnului”, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Luduș

Distribuie

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul Luduș, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a găzduit joi, 23 mai 2019, cea de-a șasea ediție a Festivalului-concurs intitulat „Vestitorii bucuriei Învierii Domnului”. Evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Luduș și Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” din Luduș.

La manifestarea de față au luat parte peste 130 de elevi de la șapte unități de învățământ, respectiv de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” din Luduș (elevi coordonați de prof. Marioara Dăian, prof. Ana Bordan și prof. Dana Boca), de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Luduș (elevi coordonaţi de prof. Ovidiu Gherasim), de la Şcoala Gimnazială din Şăulia de Câmpie (elevi coordonați de prof. Minodora Bold), de la Şcolile Gimnaziale din Valea Largă şi Zau de Câmpie (elevi coordonați de prof. Adriana Vereş și preoții Andrei Vereș Ioan Florea), de la Școala Gimnazială din Cuci (elevi coordonați de părintele Daniel Vasiu) și de la Liceul Teoretic „Samuil Micu” din Sărmaşu (elevi coordonați de prof. Anca Chirilă, prof. Cosmin Sărmășan și preoții Daniel Camară și Viorel Gotea).

În cadrul  concursului, participanţii au confecționat atât  icoane pe sticlă, desene sau obiecte cu specific religios, cât şi creaţii literar-artistice: poezii, eseuri, imne şi cântece religioase. Munca concurenților și a cadrelor didactice îndrumătoare, a preoților a fost răsplătită  cu premii şi diplome, prin grija părintelui protopop Lucian Voșloban și cu implicarea părintelui Alin Boncea, preot al parohiei Petrilaca.

Sursă: www.reintregirea.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vară rodnică în parohia Reghin-Apalina

Distribuie Parohia Reghin-Apalina, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu a organizat pe perioada vacanței de …