Home / Recomandări zi de zi / Poliţiştii mureşeni, alături de copii de 1 Iunie

Poliţiştii mureşeni, alături de copii de 1 Iunie

Poliţiştii mureşeni vor fi prezenţi sâmbătă, 1 iunie, în campusul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, în mijlocul copiilor, în cadrul unui eveniment organizat de UMFST Târgu-Mureş, unde Ziua Internaţională a Copilului va fi sărbătorită prin activităţi interactive, expoziţii, demonstraţii, precum şi concursuri de biciclete.

Activităţi comune cu poliţiştii

Participanţii la eveniment vor marca ziua de 1 Iunie prin activităţi menite să-i apropie pe cei mici de instituţia poliţiei, prin implicarea directă a acestora în activităţi comune cu poliţiştii.

“Este esenţial ca tinerii să înţeleagă din primii ani de viaţă locul şi rolul poliţiei într-o societate democratică. Pentru aceasta este nevoie ca ei să cunoască activitatea poliţiei, modul de organizare şi acţiune, în scopul de a percepe faptul că poliţia acţionează pentru protecţia cetăţenilor. Din aceste considerente, începând cu ora 10.00, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, alături de specialişti criminalişti, poliţişti rutieri şi „mascaţi” vor expune copiilor prezenţi elemente de tehnică din dotarea Inspectoratului. Cei mici vor avea posibilitatea să ia contact direct cu echipamentele şi autospecialele folosite de poliţişti în intervenţiile zilnice: autospeciala şi motocicleta rutieră, laboratorul criminalistic mobil, tehnica Serviciului de Acţiuni Speciale, precum şi demonstraţia câinelui poliţist Rui”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Concurs de ciclism

Partener al UMFST Târgu-Mureş în organizarea acestui eveniment este şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor Regiunea I Mureş.

“Pentru că evenimentul îşi propune să promoveze mişcarea în rândul celor mici, în cadrul concursului de biciclete, se vor întrece copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, printre care şi aproximativ 100 de copii ai poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş”, se mai menţionează în comunicat.

(Redacţia)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Campanie de curățenie, în trei locații din Târgu Mureș

Primăria municipiului Târgu Mureș, în calitate de partener al Let’s Do It, Romania! se implică …