Home / Cultură / Câteva evenimente de neratat în 5 iunie, la TIFF
Imagine din Monștri., în regia lui Marius Olteanu

Câteva evenimente de neratat în 5 iunie, la TIFF

Distribuie

Cea de-a șasea zi a Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția cu numărul 18, va aduce în fața cinefililor proiecții extrem de interesante. Deși oferta este foarte generoasă, ne vom opri doar la câteva recomandări, pentru cei care vor să beneficieze de o experiență TIFF autentică.

Producția „Scarborough“, Marea Britanie, 2018 (regia Barnaby Southcombe), cu Jessica Barden, Jordan Bolger și Edward Hogg, se află la cea de-a doua proiecție în cadrul festivalului.
Filmul, aflat în competiție, prezintă povestea unui bărbat și a unei femei care ajung în stațiunea Scarborough, fugind de constrângerile vieții de zi cu zi. În camera lor ponosită de hotel cei doi râd, se ceartă, fac dragoste și se bucură de faptul că nu-i știe nimeni. Într-o cameră identică din hotel, alți doi iubiți se dedau acelorași plăceri. Dar ambele cupluri vor fi nevoite foarte curând să înfrunte natura ilicită a relației lor…
Proiecția va avea loc miercuri, 5 iunie, ora 15.00, la Cinema Victoria.

Scurtmetrajele românești au intrat pe o pantă ascendentă valoric în ultimii ani, și sunt din ce în ce mai așteptate de către public. Producțiile înscrise în acest an în competiția pentru titlul Cel mai bun scurtmetraj românesc vor fi prezentate în două serii distincte. Prima serie va avea loc la ora 15.30, iar cea de-a doua, la 18.00, la Casa de Cultură a Studenților. Printre acestea se numără „Afganistanii“ (regia Alexandru Silișteanu), „Telefonul“ (regia Anca Damian), „Doina“ (regia Patrick Brăila), „Extrasezon“ (regia Ioachim Stroe) și „Havana, Cuba“ (regia Andrei Huțuleac). O a treia serie va fi proiectată la ora 23.00, la Cinema Florin Piersic, și va cuprinde producții precum „Blue Boy“ (regia Manuel Abramovich), „Speranța“ (regia Sandra Rad), „Cum înalți un zmeu“ (regia Lorand Gabor), „Capra cu trei iezi (regia Victor Canache) și „Mișu și Ionică – Moartea Găinii“ (regia Ivasca Emy-Mirel), și care vor fi proiectate în afara competiției, în cadrul secțiunii Zilele filmului românesc.

Cei interesați în special de producțiile autohtone au ocazia să vizioneze „Monștri.“ (2019), în regia lui Marius Olteanu, cu Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean și Șerban Pavlu.
Arthur și Diana sunt căsătoriți de mai bine de zece ani. După o noapte petrecută cu necunoscuți, în mai puțin de 24 de ore, ei trebuie să decidă dacă a renunța la celălalt nu este cumva cea mai mare dovadă de iubire. Filmul a obținut Marele Premiu al Festivalului de la Sofia în acest an. Proiecția va avea loc la ora 20.00, la Cinema Victoria.

Iar cine este pasionat în egală măsură de muzică și de film are șansa de a urmări, în cadrul unui cine-concert, capodopera „Zeița“, în regia lui Wu Yonggang, la ora 21.45, la Biserica „Sfânta Treime“.
O tânără își vinde trupul pe străzile din Shanghai pentru a-și întreține fiul. Când începe școala, băiatul este ostracizat de colegi din cauza profesiei ei, dar cea mai mare bucurie pentru ea e să-l ajute cu lecțiile, visând la un viitor mai bun pentru el. Dar are mama vreo șansă la o viață normală?
Proiecția acestui clasic-mut al cinemaului chinez va fi acompaniată live de chitaristul american Gary Lucas.

Biletele pot fi procurate de pe http://tiff.eventbook.ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, un prilej pentru unitate etnică

Distribuie Anual, data de 15 martie este o zi dedicată recunoașterii identității, contribuției și istoriei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.