Share

Home / Cultură / Udatul nevestelor, la Toaca

Udatul nevestelor, la Toaca

Asociația Culturală „Toaca Văii Gurghiului”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Hodac,  organizează luni, 17 iunie, în a doua zi de Rusalii, tradiționala manifestare „Udatul nevestelor la Toaca”. Deschiderea oficială va avea loc la ora 14:00, urmată de un program artistic în fața Căminului Cultural din Toaca susținut de Ansamblul „Toaca Văii Gurghiului”, Ansamblul de dansuri populare „Codrișor” din Bonțida, Ansamblul de dansuri populare „Doina Mureșului” , soliștii Adriana Niculici, Nicușor Butilcă, Ioana Mădălin Feier, Daiana Suceava, Elena Violeta Man, Virginia Irimuș, Marius Ciprian Pop. Momentul special al evenimentului va fi ceremonialul udatului nevestelor.
„Respectul pentru tradiții și obiceiuri vechi, pentru cultură, pentru glie și istorie, pentru neam și pentru tot ceea ce ne-a adus din nou în pragul acestei sărbători, ne bucură și ne face să zâmbim și să fim recunoscători că putem chema din nou alături de Asociația culturală Toaca Văii Gurghiului pe toți cei care, împreună, au pus bazele acestei manifestări”, afirmă reprezentanții Asociației Culturale „Toaca Văii Gurghiului”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Albina din capul meu“ zumzăie din nou la Sala Mică

Când eşti încă doar un copil, când adolescenţa abia se întrezăreşte, iar lumea e un …

Share
Share