”Gură de oxigen” de 2,5 milioane de lei pentru Primăria Târgu-Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1397 Vizualizări

”Gură de oxigen” de 2,5 milioane de lei pentru Primăria Târgu-Mureș

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureș au votat miercuri, 4 septembrie, într-o ședință extraordinară de lucru, cu unanimitate de voturi, 16, rectificarea de buget a Municipiului Târgu-Mureș. Suma care a făcut obiectul rectificării, 4.459.000 de lei, a fost aprobată prin Ordonanța Guvernului nr. 12 din 12 august 2019, act normativ prin care s-a realizat rectificarea bugetului de stat pe anul 2019.

Cei mai mulți bani, pentru funcționarea Municipiului

După aproximativ o oră de dezbateri, discuții și argumentări, consilierii locali au decis distribuirea celor 4.459.000 de lei către diverse destinații, cea mai importantă dintre acestea fiind funcționarea Primăriei municipiului Târgu-Mureș, pentru care s-a alocat suma de 2,5 milioane de lei. Totodată, rectificarea de buget a adus după sine și influențe negative de 1,2 milioane de lei (protecția mediului) și 1,5 milioane de lei (colectarea, tratarea și distrugerea deșeurilor).
”Cea mai mare parte a sumelor care s-au votat la rectificarea bugetară au fost pentru funcționarea Municipiului, de 2,5 milioane de lei, respectiv pentru plata facturilor restante, de exemplu la energie termică și electrică. 800.000 de lei au fost alocați pentru acorduri cadru care vizează reparații de drumuri, 800.000 de lei pentru reparații școli, 800.000 de lei pentru transport, 200.000 de lei pentru instalații la școli – bani care au fost relocați de la un alt capitol bugetar unde erau bani necheltuiți și peste 200.000 de lei pentru salubritate. Acestea au fost principalele influențe pozitive ale rectificării de buget”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sergiu Papuc, viceprimar al municipiului Târgu-Mureș.

Banii pentru ”corespondență și scrisori”, dați la școli

În aceeași ședință, aleșii locali din ”Orașul trandafirilor” au decis să reloce suma de 100.000 de lei care era prevăzută pentru ”livrare corespondență și scrisori” și care va avea destinația ”reparații școli”.
Hotărârea a fost luată în contextul în care pe rețelele de socializare s-a propagat, mai multe zile la rând, informația potrivit căreia destinația reală a celor 100.000 de lei ar fi distribuirea unor scrisori electorale către cetățenii municipiului Târgu-Mureș.

”Oamenii liberi”, absenți de la ședință

Din cei 22 de aleși locali ai municipiului Târgu-Mureș, de la ședință au lipsit 6 (3 de la POL și câte unul de la UDMR, PSD și PNL), iar cei 16 consilieri prezenți au următoarea apartenență politică: 9 de la UDMR, 4 de la PNL și 3 de la PSD.

Alex TOTH

UPDATE, joi, 5 septembrie

Drept la replică din partea PNL Târgu-Mureș

Conducerea Partidului Național Liberal (PNL) – Organizația Municipală Târgu-Mureș a transmis joi, 5 septembrie, redacției cotidianului Zi de Zi, un drept la replică, urmare a articolului publicat în data de 4 septembrie, cu titlul „“Gură de oxigen” de 2,5 milioane de lei pentru Primăria Târgu-Mureș”.
Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al dreptului la replică:
”PNL Târgu Mureș susține principiul informării corecte a publicului și de aceea menționăm că în Consiliul Local Târgu Mureș, PNL este reprezentat de un singur consilier, în persoana doamnei prof. univ. dr. Theodora Benedek.
Din nefericire, ultima frază a articolului publicat induce ideea falsă că PNL ar fi reprezentat de către 5 aleși în Consiliul Local: “Din cei 22 de aleși locali ai municipiului Târgu-Mureș, de la ședință au lipsit 6 (3 de la POL și câte unul de la UDMR, PSD și PNL), iar cei 16 consilieri prezenți au următoarea aparteneță politică: 9 de la UDMR, 4 de la PNL și 3 de la PSD.” Solicităm corectarea acestei formulări, întrucât cele 4 persoane la care faceți referire în material sunt foști membri ai Partidului Național Liberal, aceștia fiind excluși din partid.
Apreciem eforturile echipei Zi de Zi pentru informarea cetățenilor din Târgu Mureș și dat fiind numărul mare al cititorilor dumneavoastră, considerăm absolut necesară repararea acestei greșeli indiferent de mediul (online sau print) în care este publicat acest articol.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE