Home / Sanatate / Aparatură modernă pentru mai multe secții ale Spitalului Clinic Județean Mureș

Aparatură modernă pentru mai multe secții ale Spitalului Clinic Județean Mureș

O serie de investiții pentru achiziția de aparatură nouă pentru secțiile clinice ale Spitalului Clinic Județean Mureș, cu fonduri provenite de la Consiliul Județean Mureș și nu numai, au fost finalizate sau sunt în curs de finalizare.

”Ceea ce s-a realizat până acum sunt achizițiile unor aparaturi de înaltă performanță, aparatura de la nivelul Clinicii de Gastroenterologie – un videocolonoscop și gastroscop, aparatura din cadrul Clinicii de Chirurgie – sunt niște platforme electrochirurgicale, va veni un laparoscop 3D care va funcționa pentru ganglionul santinelă – este un aparat special în ceea ce privește diagnosticul dar și tratamentul cancerului de sân. Aparatura de endourologie joasă s-a pus în funcție la Clinica de Urologie, liniile de sterilizare funcționează la ora actuală în cadrul secțiilor de Chirurgie, Urologie, Ginecologie, Poli 2 urmând ca cele de mici dimensiuni să fie instalate la nivelul clinicilor Neonatologie, Pediatrie și Dermatologie. Toate acestea sunt eforturi financiare din partea Consiliului Județean Mureș dar și din veniturile noastre proprii ale spitalului, ceea ce dovedește că funcționăm destul de bine. Sănătatea trebuie să fie sprijinită din toate punctele de vedere și de către toți actorii responsabili ai societății pentru că oferim sănătate pentru toți”, a declarat Dr. Ovidiu Gârbovan, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean Mureș.

Arina TOTHLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

OPTIMISM. 76,9% din mureșenii cu COVID-19, vindecați!

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat sâmbătă, 23 mai, prin …