Home / Cultură / GALERIE FOTO. Zilele Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș: Când în spatele medicilor se ascund artiști

GALERIE FOTO. Zilele Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș: Când în spatele medicilor se ascund artiști

În dimineața zilei de 24 septembrie, cu ocazia celei de-a 2-a zile a Zilelor Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, conducerea spitalului împreună cu prof. dr. Ioan Jung au organizat un vernisaj de artă prin care au expus operele de artă create chiar de către angajații spitalului.

„Doresc să salut inițiativa conducerii spitalului prin organizarea celei de-a 2-a ediții a acestei mici expoziții prin care conducerea demonstrează că apreciază în continuare valorile culturale și spirituale ale comunității noastre. Mulți sociologi subliniază faptul că trăim într-o societate care se degradează și se dezumanizează progresiv, societate în care primează valorile materiale – banul și averea, în detrimentul valorilor culturale și spirituale. Ei, conducerea spitalului demonstrează că nu uită aceste valori și organizează asemenea expoziții”, a spus prof. dr. Ioan Jung.

9 artiști din lumea medicală

Printre cei expuși s-au numărat Magyari Iulia, Kelemen Tibor, Rita Oroian, dr. Adela Nechifor-Boilă, Laura Banias, Silviu Petre Olariu, dr. Kovacs Zsolt, Anca Sin și organizatorul evenimentului, dr. Ioan Jung.

„Medicina și arta sunt înrudite. Hipocrate spunea că medicina este arta vindecării bolnavului, dar știm foarte bine că și mulți alți artiști, pictori, sculptori au fost preocupați de om, de omul bolnav. Să nu uităm că bolnavul are un suflet, și medicul trebuie să fie o mângâiere a sufletului omului bolnav. Foarte mulți medici sunt preocupați de artă și am citit de exemplu că la Medical Dental School a Universității Harvard au fost introduse în anul I și II la facultatea de medicină și medicină dentară discipline opționale axate pe diferite teme ale artelor. Așa că astăzi suntem într-o mică expoziție unde dorim să prezentăm rezultatele unor preocupări frumoase”, a precizat prof. dr. Jung Ioan.

Galeria a inclus atât tablouri clasice, cât și sculptură în lemn și chiar pictură de icoane pe piatră.

„În meseria pe care o practicăm trebuie să punem suflet și atunci ne-am gândit să facem o legătură între spital, medicină și sufletul nostru și a celor pe care îi tratăm și pe care îi ajutăm. Astfel ne-am gândit să facem o expoziție culturală în cadrul căreia angajații spitalului să-și expună ceea ce au pictat sau sculptat”, a precizat Dr. Claudiu Puiac, managerul SCJU Târgu-Mureș. Tot el le-a spus celor prezenți că este deschis la astfel de evenimente sau lansări de carte în fiecare lună pentru a-i marca în continuare pe angajații spitalului și i-a îndemnat să fie deschiși și să spună când vor să organizeze avernisaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Captură de droguri! Peste 1,5 kg de cannabis și hașiș confiscate, o persoană arestată!

Peste 1,5 kg de droguri de risc, cannabis (sub formă de plante verzi  şi muguri …