Home / Business / S-a vândut Promenada Mall Târgu-Mureș!

S-a vândut Promenada Mall Târgu-Mureș!

AEW, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții imobiliare din lume, parte a grupului financiar francez Natixis, a finalizat vânzarea clădirii de birouri America House situată în Piața Victoriei din București și a Promenada Mall, cel mai mare centru comercial din Târgu-Mureș. AEW a intrat în România în 2007, achiziționând America House de la Globe Trade Center (GTC), şi Promenada Mall Târgu-Mureș de la BelRom câteva luni mai târziu.

Indotek, noul proprietar

Cumpărătorul Promenada Mall Târgu-Mureș este Indotek, un grup de companii de administrare a investițiilor deținut de acționari americani și unguri.
AEW a fost asistat de o echipă formată din Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internaționale de avocatură Clifford Chance, care a oferit suportul legal, Cushman & Wakefield Echinox, care a gestionat procesul de vânzare a America House și JLL, care a coordonat vânzarea Promenada Mall Târgu-Mureș.
„Vânzarea Promenda Mall către un investitor nou pe piața românească este o dovadă în plus că există lichiditate în orașele secundare din România, fapt susținut și de tranzacțiile pe care JLL le-a realizat în prima parte a anului. Mai mult decât atât, tranzacția este deosebit de importantă într-o perioadă în care la nivel mondial apetitul pentru investiții în proprietăți deretail de pe piețe secundare s-a diminuat. În continuare, proprietățile performante oferă investitorilor dispuși să ia în considerare România, o rentabilitate foarte atractivă raportat la nivelul de risc”, a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL Romania.

Peste 80 de magazine, cinema, restaurante și cafenele

Promenada Mall Târgu-Mureș este cel mai mare centru comercial din județul Mureș, situat în centrul României, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 50.000 de metri pătrați. Cu peste 80 de magazine, 8 săli de cinema, restaurante, cafenele și alte opțiuni de divertisment, oferta Promenada este echilibrată și diversificată. Chiriaşii ancoră sunt Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, Hervis, H&M, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Takko, CCC, Pepco, Cinema City și Media Galaxy.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ludovic Orban, susținut de Biroul Politic Județean al PNL Mureș

Biroul Politic Județean al PNL Mureș a adoptat joi, 21 ianuarie, în unanimitate de voturi, …