FOTO: Cei mai frumoşi tauri din România, la Parada Taurilor Semtest BVN Mureş Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1517 Vizualizări

FOTO: Cei mai frumoşi tauri din România, la Parada Taurilor Semtest BVN Mureş

30 de tauri au participat sâmbătă, 5 octombrie, la cea de-a XVII-a ediţie a Paradei Taurilor, eveniment aflat pe agenda Federaţiei Europene de Bălţată organizat de Semtest BVN Mureş la sediul societăţii din comuna Sângeorgiu de Mureş.

Concurs de frumuseţe

Organizatorii de la Semtest BVN Mureş, unitate de elită în domeniul reproducţiei animalelor, având ca activitate principală selecţia, testarea şi ameliorarea taurilor de reproducţie, au oferit celor aproximativ 1.500 de spectatori un nou eveniment de excepţie, momentul culminant reprezentându-l desemnarea celui mai frumos taur al paradei. Astfel, câştigătorul concursului de frumuseţe a fost desemnat Vincenzo, taur în vârstă de 7 ani, din rasa Bălţata Simmental, aflat pe locul 8 în ierarhia mondială de specialitate.

“Respectăm dorinţa publicului, Vincenzo este într-adevăr un taur cu o conformaţie frumoasă, un taur armonios, o culoare plăcută şi probabil a contat foarte mult şi poziţia lui la nivel mondial. Numărul opt mondial la tauri testaţi este mai mult decât se poate oricine aştepta să îl aibă în fermă”, a declarat ing. Valer Sician, directorul Semtest BVN Mureş.

Patru tauri, în top 100 mondial

Totodată, în grajdurile de la Semtest BVN Mureş se află şi alţi tauri de valoare, prezenţi în ierarhia mondială a celor mai valoroşi tauri de reproducţie.

“Pe lângă Vincenzo, îl avem pe Polaroid, care, de asemenea, este în primii 100 la nivel mondial, îl avem pe Fonda, un taur genomic, tânăr, de asemenea clasat în primii 100 la categoria lui şi îl avem pe Vent. Deci avem patru din cei cinci tauri din ultima serie în acest clasament al celor mai buni tauri la nivel mondial. Înainte de orice, Parada Taurilor este o sărbătoare, după un an de muncă în laborator, în producţie, după rezultate cu bune şi cu rele, pentru că e o meserie grea în care se investeşte foarte mult. Este un motiv care ne face să ducem mai departe, anul viitor vom ajunge la majorat, la cea de a 18-a ediţie, şi atât timp cât colaboratorii noştri vor dori să vadă aceşti tauri, îi vom prezenta”, a subliniat ing. Valer Sician.

Mesaje de felicitare şi încurajare

La eveniment au participat şi oaspeţi speciali care au transmis mesaje de felicitare şi încurajare atât către fermieri, cât şi pentru gazdele de la Semtest BVN Mureş, printre care şi ing. Sófalvi Sándor Szabolcs – primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, Sorin Mareş – secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Claudiu Frânc – preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Ovidiu Săvâşcă – directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Mureş, dr. Lucian Goga – director executiv adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, prof. dr. Constantin Velea (USAMV Cluj) şi dr. Claus Leiding – director BVN.

“Sunt mândru că sunt primarul acestei localităţi, trăiesc aici buni gospodari”, a spus primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, care a adăugat că echipa de la Semtest BVN Mureş a demonstrat “că se poate” şi “face performanţă nu numai în România, în Sângeorgiu de Mureş, în judeţul Mureş şi în Transilvania, dar şi în toată Europa şi chiar şi depăşind graniţele Europei.”

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE