Home / Slider / Evoluţia ratei şomajului în judeţul Mureş

Evoluţia ratei şomajului în judeţul Mureş

Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș a anunțat recent, prin intermediul unui comunicat de presă, rata șomajului în luna august la nivelul județului Mureș.

”La sfârșitul lunii august, în evidențele AJOFM Mureș erau înregistrați 6.045 de șomeri, din care 2.715 de femei, rata șomajului fiind de 2,57%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,52% , în această lună acest indicator a înregistrat o creștere cu 0,05 puncte procentuale”, se menţionează în comunicat.

Din totalul de 6.045 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Mureș, 976 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 5.069 erau șomeri neindemnizați. Dintre aceștia, 4.850 provin din mediu rural și 1.195 sunt din mediul urban.Potrivit aceleiaşi surse, 1.092 de șomeri au vârsta sub 25 de ani, 1.370 între 30 – 29 de ani, iar 906 au vârsta de peste 55 de ani.

În ceea ce privește nivelul de studii, 51,91% au studii primare, 22,12% cu studii gimnaziale, 9,76% studii profesionale, 11,61% studii liceale, cu studii superioare sunt doar 3,59% și 1,01% sunt cei care au terminat școli postliceale.

Totodată, reprezentanţii AJOFM Mureş au mai transmis că ”structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3.146 de persoane foarte greu ocupabile, 2.531 greu ocupabile, 261 mediu ocupabile, iar 107 sunt persoane ușor ocupabile.”

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Mureș sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Mureș la adresa web www.anofm.ro.

Andreea GONDOR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

S-a redeschis Muzeul de Istorie din Sighișoara!

Astfel, Turnul cu Ceas, Muzeul de Arme și Camera de tortură pot fi vizitate de …