FOTO: Expoziție de produse agroalimentare românești, în Piața Trandafirilor Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 507 Vizualizări

FOTO: Expoziție de produse agroalimentare românești, în Piața Trandafirilor

60 de producători locali participă joi, 10 septembrie, la cea de-a III-a ediție a Expoziției de produse agroalimentare românești cu vânzare, eveniment organizat în Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș de Direcția pentru Agricultură Județeană Mureș, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu-Mureș.

Cetățenii, încurajați să consume produse locale

În deschiderea expoziției, Ioan Rus, director executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Mureș, a subliniat că evenimentul este organizat pentru a celebra ziua de 10 octombrie, declarată începând din anul 2017 drept Ziua Națională a Produselor Agroalimentare.
”Avem 60 de exponanți în Piața Trandafirilor, avem toată gama de produse, de la patiserie, kürtös kalacs, legume, fructe de toate categoriile, flori și tot ceea ce se produce în județul Mureș. Scopul acestei aniversări este de a încuraja producătorii din județ să se apropie de consumatori, iar în același timp consumatorul să fie aproape de producătorul mureșean. Cel puțin astăzi, am recomandat ca fiecare cetățean să guste din produsele noastre românești, din produsele județului Mureș”, a afirmat Ioan Rus.

Participanții și produsele, binecuvântate

Totodată, au mai luat cuvântul Mircea Dușa – prefectul județului Mureș, Claudiu Maior – consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureș, iar părintele Ioan Lazăr a binecuvântat producătorii locali și produsele acestora.
La festivitatea de deschidere a expoziției au mai participat: Ovidiu Dancu și Alexandru Cîmpeanu – vicepreședinți ai Consiliului Județean Mureș, Makkai Grigore – viceprimar al municipiului Târgu-Mureș, Ileana Gușatu – director executiv adjunct al Direcției pentru Agricultură Județeană Mureș, Ovidiu Săvâșcă – directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mureș, Dănuț Ștefănescu – directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, Liviu Todoran – comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Mureș, Ioan Matei – directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Mureș, Iuliana Rus – director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș, Gheorghe Ștef – directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș și Ionela Balaș – consilier județean.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE