Povestea jocului ”Dexplicații”, prezentată la Zilele Jocurilor Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

Povestea jocului ”Dexplicații”, prezentată la Zilele Jocurilor

Un alt expozant care a participat la Zilele Jocurilor, convenție care a avut loc în 1-3 noiembrie în interiorul Palatului Culturii din Târgu-Mureș, a fost Alex Șerban. Artist plastic, el a realizat independent un joc intitulat „Dexplicații”, pe care vizitatorii au putut să îl încerce și chiar să îl achiziționeze.
„Dexplicații” este un joc de societate conceput și produs în România de către artistul plastic Alex Șerban. Acesta a fost lansat pentru prima dată în Bistrița, orașul de proveniență al artistului.
”Jocul conține 1.000 de cuvinte, toate desemnând obiecte, dintre care 172 sunt regionalisme” a explicat Alex Șerban.
”Obiectivul jocului este de a-i face pe ceilalți să îți spună ce scrie pe cartonașul tău, în trei runde. În prima, poți folosi câte cuvinte vrei, și chiar și să citești definiția de pe cartonaș. În cea de-a doua rundă ai voie doar un cuvânt, iar în cea de-a treia, ultima, poți folosi doar mimă”, a completat autorul jocului.

Joc pentru maxim 80 de echipe!

O caracteristică interesantă a jocului este numărul mare de jucători care pot participa în același timp.
„Fiecare echipă e compusă din două persoane, dar pot să fie până la 80 de echipe în total. Asta înseamnă că pot participa 160 de persoane concomitent cu un singur set, cu o cutie”, a relatat Alex Șerban.

Reacție la jocurile traduse eronat în limba română

„Ideea jocului a apărut ca o reacție contra unor jocuri apărute pe piață acum câțiva ani buni, jocuri care conțineau expresii din engleză traduse cuvânt cu cuvânt, care își pierdeau astfel sensul”, a povestit Alex Șerban. „Așa că, încet încet, am început să fac propriile cartonașe pentru jocurile acestea împreună cu câțiva prieteni. Dar după o vreme, am realizat că expresiile acestea erau destul de greu de mimat. În iarna anului 2018 am luat DEX-ul, l-am citit cap coadă, am extras toate cuvintele care desemnează obiecte, și am rescris definițiile după uz, material, formă”, a mai spus inventatorul jocului.

Cutia jocului, pictată și finisată manual

„Jocul vine într-o cutie de lemn, după cum se poate observa, care este pictată și finisată manual de mine”, a declarat Alex Șerban.
Jocul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, de la copii la bătrâni.
„E un joc care te învață să comunici, te ajută să scapi de lapsusuri, și puțin și de timiditate”, a mai spus Alex Șerban.

Alex Ionuț ORBAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE