”Tensiuni”, la Camera K’Arte Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 81 Vizualizări

”Tensiuni”, la Camera K’Arte

Camera K’Arte, cu ajutorul Consiliului Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu-Mureș, desfășoară proiectul ”Artă contemporană în Camera K’Arte”. În cadrul acestui proiect va avea loc o expoziție denumită ”Tensiuni”, vineri, 29 noiembrie, de la ora 18.00.

Vernisajul le reunește pe artista Camilia Filipov (Cluj) și curatoarea Georgiana Buț (Cluj) în spațiul expozițional de la Târgu-Mureș.

Potrivit informațiilor furnizate de către președintele Asociația K’Arte, Eliodor Moldovan, ”Tensiuni” se desfășoară în termeni spațiali și temporali. Substanța lucrării-instalație este procesul, iar producerea lucrării implică întregul corp. Numai că cel al artistei nu este suficient; este nevoie și de cel al curatoarei. Cele două trebuie să lucreze împreună, în tensiune; să dea formă, prin forța fiecăreia, unui echilibru mereu fragil. Raportul lor, precum și relațiile interne ale lucrării sunt proiectate în întreaga încăpere. Celor două forțe – cea artistei și cea a curatoarei – i se alătură presiunea spațiului expozițional, complice experienței estetice, ramă și atelier.”.

Camilia Filipov este o artistă emergentă care trăiește și lucrează la Cluj. A absolvit masterul în cadrul departamentului de Sculptura al Universității de Artă și Design Cluj-Napoca, 2015, iar de atunci își continuă reflecția asupra înțelesurilor conceptuale pe care le pot avea spațiul și forma. Lucrează în medii variate precum sculptura, pictura, desenul, fotografia și sunetul, concentrându-se pe proces și experiment și nu pe finalitatea lucrării.

Georgiana Buț este curatoare independentă și istoric de artă. În prezent, este doctorand la Departamentul de Filosofie în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Cercetarea ei este concentrată pe expoziție ca medium al practicii artistice.

Andreea GONDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE