Peste 11 milioane de lei investiți în infrastructura medicală și rutieră Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 277 Vizualizări

Peste 11 milioane de lei investiți în infrastructura medicală și rutieră

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș de joi, 28 noiembrie, au fost adoptate mai multe proiecte de hotărâre care vizează derularea unor investiții la nivelul celor două unități medicale aflate în subordinea autorității județene, respectiv Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul ”Gheorghe Marinescu” din Târnăveni.

Infrastructura medicală, îmbunătățită

Prin proiectul de rectificare a bugetului județean, a fost alocată suma de 646.000 de lei pentru dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Clinic Județean Mureș, din care 196.000 de lei din bugetul județean și 450.000 de lei din sponsorizări.

De asemenea, consilierii și-au exprimat acordul cu privire la executarea a două lucrări de investiție derulate de Spitalul Clinic Județean Mureș, respectiv amenajarea de locuri de parcare la imobilele care găzduiesc Policlinica nr. 2 și Policlinica Stomatologică nr. 1 situate în Târgu-Mureș pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 și construirea liftului pentru transportul pacienților la Clinica de Boli Infecțioase nr. 1. Valoarea celor două investiții se ridică la suma de 2.413.279 de lei.

În ceea ce privește Spitalul ”Gheorghe Marinescu” din Târnăveni, consilierii județeni au aprobat documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Reabilitare și modernizare subsol Pavilion central”. Investiția este deosebit de importantă deoarece în prezent jumătate din spațiul de la subsolul Pavilionului central este neutilizat din cauza problemelor de infiltrații și inundații, hidroizolația este deteriorată, fapt care produce infiltrații, care, la rândul lor, conduc la un grad avansat de degradare a întregii clădiri și la micșorarea stabilității fundației clădirii. Prezența continuă a umidității ridicate la nivelul subsolului duce la dezvoltarea de mucegaiuri, ciuperci, precum și insecte care pot pune în pericol sănătatea oamenilor. Conform devizului general, valoarea totală a investiţiei este 2.430.259 de lei cu TVA de 19% inclus.

Aproape 6 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor județene

În ceea ce privește reabilitarea drumurilor județene, prin proiectul de rectificare bugetară adoptat de aleșii județeni bugetul Programului de drumuri 2019 a fost suplimentat cu suma de 617.000 de lei.

De asemenea, consilierii județeni au aprobat documentația tehnico-economică și a indicatorii tehnico-economici ai investiției „Reabilitare tronson de drum judeţean DJ135 Târgu-Mureş – Sărăţeni – limită județ Harghita”. Potrivit documentației, va fi reabilitat un tronson de 1,2 kilometri de drum, prin același proiect amenajându-se și trecerea la nivel de cale ferată Blaj – Praid, precum și un pod cu o lungime de 13 metri. Valoarea totală a investiției este de 5.324.874 fr lei, durata de realizarea a acesteia fiind de 15 luni.

”Au fost foarte multe modificări de buget la diferite instituții, cum este Muzeul Județean, Teatrul de păpuși ”Ariel” sau Centrul Județean de Cultură Tradițională sau Revista ”Vatra”. În cadrul bugetelor aprobate au fost anumite reașezări, dar ce este important de menționat este vorba de o sumă de 450.000 de lei primită ca donații, sponsorizări, și cuprinderea în bugetul Spitalului Clinic Județean Mureș. Totodată, încă 196.000 de lei au fost alocați Spitalului Clinic Județean pentru cumpărare de aparatură medicală, în principiu este vorba de două ecografe de înaltă performanță. S-a alocat și suma de 400.000 de lei la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, sumă necesară pentru achiziția unui imobil, pentru a asigura standarde corespunzătoare asistării victimelor violenței în familie. De asemenea, la Direcția Tehnică s-a alocat suma de 617.000 de lei pentru Programul de drumuri. Se va începe licitația pentru anul viitor pentru plombarea drumurilor județene și pentru a porni o licitație pentru covoare asfaltice. Încercăm să pornim licitațiile în acest an”, a declarat, la sfârșitul ședinței, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE