Share

Home / Cultură / Dialogul multicultural în dezbatere la Tîrgu Mureş

Dialogul multicultural în dezbatere la Tîrgu Mureş

Institutul de Studii Multiculturale „Alpha”, în parteneriat cu Institutul de Cercetări socio-umane „Gheorghe Şincai” al Academiei Române şi cu Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Tîrgu Mureş, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Romania şi cu revista „Vatra”, organizează, în perioada 7-8 decembrie 2019, la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Tîrgu Mureş, conferinţa internaţională Literatură, discurs şi dialog multicultural, ediţia a şaptea, conferinţă cu tradiţie care se integrează în preocupările constante ale comunităţii academice târgumureşene de a favoriza desfăşurarea unor manifestări ştiinţifice care dezbat teme de actualitate ale epocii contemporane. Conferinţa beneficiază de prezenţa unor profesori reputaţi, cercetători, doctoranzi de la universităţi şi institute de cercetare din România şi din străinătate. Deschiderea festivă a lucrărilor conferinţei va avea loc în data de 8 decembrie a.c., de la ora 10, în Sala A13, a Universităţii „Dimitrie Cantemir”. Vor rosti alocuţiuni personalităţi ale culturii şi lumii academice româneşti. Conferinţa va continua cu lucrările pe secţiuni, în cadrul cărora vor fi susţinute comunicări ştiinţifice din domenii precum literatură, lingvistică, comunicare, relaţii publice, ştiinţe politice şi relaţii internaţionale, jurnalism, psihologie, sociologie, istorie şi studiul mentalităţilor, ştiinţele educaţiei şi ştiinţe sociale. Aceste comunicări, de o certă relevanţă ştiinţifică şi culturală, vor sublinia raportul dintre comunicare, discurs şi multiculturalism, din perspectiva unei abordări interdisciplinare. Prin amploarea dezbaterilor şi prin anvergura personalităţilor participante, conferinţa internaţională Literatură, discurs şi dialog multicultural se va constitui într-un moment de referinţă al cercetării ştiinţifice din spaţiul românesc.

Asociaţia pentru Cultură, Multimedia şi Educaţie Democratica Alpha are, ca entităţi subordonate, Editura Arhipelag XXI, Revista Journal of Romanian Literary Studies, revistă indexată în mai multe baze de date internaţionale, Revista de cultură Alpha şi Institutul de Studii Multiculturale Alpha, prin care au fost organizate mai multe conferinţe internaţionale în ultimii ani, conferinţe care s-au bucurat de un real succes, de prestigiu şi notorietate.

Prof. univ. dr. Iulian BOLDEA

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Reghin, gazdă primitoare Zilei Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale a fost  marcată miercuri, 15 ianuarie,  la Biblioteca Municipală „Petru Maior” Reghin, …

Share
Share