Home / Recomandări zi de zi / Controale desfășurate de IPJ Mureș împotriva materialelor pirotehnice

Controale desfășurate de IPJ Mureș împotriva materialelor pirotehnice

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, polițiștii acționează pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice, atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice.

În acest sens, în perioada 18 noiembrie – 6 ianuarie, pe plan național și la nivelul Inspectoratrului de Poliție Județean Mureș, se derulează acțiunea ”Foc de artificii”.

Astfel, cu sprijinul şi îndrumarea poliţiştilor din cadrul Seriviului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase se efectuează  acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Vor fi vizate și persoanele fizice și juridice neautorizate care comercializează ambulant articole pirotehnice.

”Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, apărute pe piața românească, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic”, se precizează într-un comunicat remis de către compartimentul de relații publice al IPJ Mureș.

În aceeași sursă se menționează că ”în conformitate cu legislația în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 şi F4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului de poliţie judeţean pe a cărui rază se execută jocurile respective”.

Andreea GONDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșean reținut pentru distrugere

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a anunțat miercuri, 5 august printr-un buletin de presă, faptul …