Home / Recomandări zi de zi / Recomandări pentru circulația în condiții de iarnă

Recomandări pentru circulația în condiții de iarnă

Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, prin intermediul Biroului de presă al instituției, recomandă conducătorilor auto că ”în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului”.

În același comunicat se precizează și faptul că prima condiție a deplasării autovehicolului în deplină siguranță este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeței carosabile și evitarea acționării bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehicolul poate derapa.

”Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să aveţi în bună stare de funcţionare ştergătoarele şi instalaţia de climatizare şi dezaburire. Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc”, se specifică în comunicat.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopata, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional).

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi.

Andreea GONDOR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Recunoștinței sărbătorită de B-unici

”În viaţa noastră de zi cu zi trebuie să ne dăm seama că nu fericirea …