Share

Home / Administratie / Mureș: Activități de informare cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie

Mureș: Activități de informare cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie

În contextul sărbătoririi Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie, Serviciul Județean Anticorupție Mureş a organizat, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, în prezenţa lui Nagy Zsigmond, subprefectul judeţului Mureş, o masă rotundă cu tema ”9 Decembrie – Ziua Internaţională Anticorupţie”, având ca scop dezvoltarea cunoştinţelor în domeniul eticii şi integrităţii, însemnătatea Zilei Internaționale Anticorupție, la care au fost invitaţi consilierii pentru integritate de la nivelul structurilor judeţene ale M.A.I.

”Totodată, la data de 6 decembrie 2019, în cadrul campaniei de informare ,,Tu poți face lumină”, ofițerii Serviciul Județean Anticorupție Mureş au desfășurat, pe raza municipiului Târgu-Mureş, o acţiune de conștientizare a cetățenilor asupra  consecințelor implicării în fapte de corupție, fiind oferite materiale de informare cu tematică anticorupție şi referitoare la Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806. Reamintim faptul că 9 Decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice. De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie”, au transmis reprezentanții DGA Mureș, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, ”cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”, iar cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş – 0265-202.354, prin e-mail petitii.dga@mai.gov.ro şi mures.dga@mai.gov.ro sau la sediul din Târgu-Mureş, strada Mihail Kogălniceanu nr. 14.

(Redacția)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Evoluția criminalității contra patrimoniului în Mureș

În decursul anului 2019, la nivelul judeţului Mureş au fost sesizate 5.671 de infracţiuni contra …

Share
Share