Decizie CNCD împotriva lui Dorin Florea Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1593 Vizualizări

Decizie CNCD împotriva lui Dorin Florea

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, a fost sancționat cu o amendă în valoare de 10.000 de lei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmațiile sale potrivit cărora cuplurile care doresc să conceapă un copil ar trebui evaluate printr-o anchetă socială, iar copii persoanelor care nu îndeplinesc criteriile respective să fie crescuți de stat.
Potrivit Hotnews, hotărârea luată marți, 21 ianuarie, a fost adoptată cu unanimitate de membrii colegiului CNCD, ”care a constatat că mesajul lui Dorin Florea încalcă dreptul la demnitate al cetățenilor care aparțin unei clase sociale, respectiv al unei minorități etnice, constituind un discurs incitator la ură, depășind limitele libertății de exprimare.”

Florea: ”Nu se dorește rezolvarea problemei”

Miercuri, 22 ianuarie, primarul municipiului Târgu-Mureș a reacționat, pe pagina sa de Facebook, vis a vis de amenda primită de la CNCD.
”Referitor la sancțiunea care mi-a fost aplicată astăzi din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, nu pot spune decât că m-am înșelat când mi-am imaginat că va exista un dram de corectitudine în analiza demersului pe care l-am făcut. Graba cu care am primit această amendă definește, încă o dată, că nu se dorește rezolvarea problemei, ci pur și simplu modalitatea de a ți se pune pumnul în gură în momentul în care spui un adevăr. De multe ori, în România, a spune un adevăr constituie un delict. Voi contesta această măsură, deoarece nu cred în justețea ei, la fel cum nu crede în ea nici numărul impresionant al cetățenilor care m-au susținut”, a scris Dorin Florea.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE