Share

Home / Administratie / Decizie CNCD împotriva lui Dorin Florea

Decizie CNCD împotriva lui Dorin Florea

Primarul municipiului Târgu-Mureș, Dorin Florea, a fost sancționat cu o amendă în valoare de 10.000 de lei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru afirmațiile sale potrivit cărora cuplurile care doresc să conceapă un copil ar trebui evaluate printr-o anchetă socială, iar copii persoanelor care nu îndeplinesc criteriile respective să fie crescuți de stat.
Potrivit Hotnews, hotărârea luată marți, 21 ianuarie, a fost adoptată cu unanimitate de membrii colegiului CNCD, ”care a constatat că mesajul lui Dorin Florea încalcă dreptul la demnitate al cetățenilor care aparțin unei clase sociale, respectiv al unei minorități etnice, constituind un discurs incitator la ură, depășind limitele libertății de exprimare.”

Florea: ”Nu se dorește rezolvarea problemei”

Miercuri, 22 ianuarie, primarul municipiului Târgu-Mureș a reacționat, pe pagina sa de Facebook, vis a vis de amenda primită de la CNCD.
”Referitor la sancțiunea care mi-a fost aplicată astăzi din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, nu pot spune decât că m-am înșelat când mi-am imaginat că va exista un dram de corectitudine în analiza demersului pe care l-am făcut. Graba cu care am primit această amendă definește, încă o dată, că nu se dorește rezolvarea problemei, ci pur și simplu modalitatea de a ți se pune pumnul în gură în momentul în care spui un adevăr. De multe ori, în România, a spune un adevăr constituie un delict. Voi contesta această măsură, deoarece nu cred în justețea ei, la fel cum nu crede în ea nici numărul impresionant al cetățenilor care m-au susținut”, a scris Dorin Florea.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Live: Doctorul inimilor, desemnat președinte al Senatului UMFST

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA Share

Share
Share