Poți folosi anvelopele de iarnă pe tot parcursul anului? Află de ce să NU faci asta Diverse
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6825 Vizualizări

Poți folosi anvelopele de iarnă pe tot parcursul anului? Află de ce să NU faci asta

                                 Poți folosi anvelopele de iarnă pe tot parcursul anului? Află de ce să NU faci asta

 

 

Poți conduce cu anvelope de iarnă pe tot parcursul anului? Este o idee care le trece prin cap multor șoferi ce experimentează vremea de iarnă: dacă trebuie să le montez de zăpadă în fiecare an, de ce să nu le țin tot timpul?

Din păcate, utilizarea anvelopelor de iarnă nu este recomandată și în alte sezoane. Pe termen lung, va costa mai mulți bani decât schimbarea lor și ar putea compromite funcționalitatea vehiculului pe drum. Acesta este motivul pentru care producătorii oferă diverse tipuri de anvelope pentru anotimpuri diferite – cea mai bună opțiune pentru mașina ta este determinată de mulți factori, inclusiv climă, stilul de conducere și nevoile de performanță.

Este important să știi câteva motive specifice pentru care utilizarea cauciucurilor pentru sezonul friguros nu este recomandată în restul anului. Și dacă te-ai săturat de montarea, demontarea și remontarea anvelopelor de iarnă, poți afla o idee pentru simplificarea acestui proces.

 

ANVELOPELE DE IARNĂ – CE SUNT?

Toate anvelopele de iarnă sunt făcute pentru a menține o tracțiune mai bună la frig extrem și pe drumuri înghețate, înzăpezite sau noroioase. Cauciucul este capabil să rămână mai moale, ceea ce îl face mai flexibil, permițând să se conformeze mai bine carosabilului în condiții extrem de reci. Această caracteristică, alături de designuri specializate pentru aderență, sunt cele care fac ca aceste accesorii speciale să fie ideale pentru condiții aprige de frig sau zăpadă.

 

DE CE SĂ NU UTILIZEZI ANVELOPELE DE IARNĂ PE TOT PARCURSUL ANULUI?

Anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru temperaturi reci și condiții specifice acestui anotimp. Odată ce se încălzește, nu vei avea nevoie de tracțiune suplimentară (cauciucul este prevăzut cu un sistem pentru a face față zăpezii prin zimți și margini care aderă la suprafața alunecoasă). Poți folosi cauciucurile ieftine pentru iarnă de la anvelope-oferte.ro fără probleme, dar trebuie să știi câteva motive specifice pentru care utilizarea lor trebuie să fie făcută doar în sezonul rece.

Uzura mai rapidă pe trotuarul cald și uscat – cauciucul anvelopelor de iarnă este considerabil mai flexibil decât cel al celor de vară. El are striații ce se vor deteriora rapid la temperaturi pozitive, pe când celelalte sunt construite pentru a rezista la căldură, asigurând o rezistență în timp.

Performanță scăzută – În condiții de vreme caldă, anvelopele de iarnă nu vor oferi aceleași capacități de manipulare ca și cele de vară. Imaginează-ți dacă ar fi nevoie să faci o manevră rapidă și cauciucurile tale sunt moi și deteriorate. Accesoriile de acest tip pentru sezonul rece au nevoie de această flexibilitate pentru a face față gheții și zăpezii, dar nu sunt la fel de util pe vreme caldă.

Structura anvelopelor de iarnă permit performanță și uzură în condiții optime de climă. În general, acestea se vor uza mai repede la temperaturi mai calde. Dacă le păstrezi pe cele pentru zăpadă pe vehicul pe tot parcursul anului, va trebui să le înlocuiești mai devreme.

Acestea sunt câteva motive pentru care folosirea anvelopelor de iarnă pe tot parcursul anului este mai costisitoare. Cu cât se uzează mai devreme, cu atât trebuie să le înlocuiești mai repede, așa că nu scapi de cheltuieli.

 

SIMPLIFICĂ RE-MONTAREA ANVELOPELOR

Dacă te-ai săturat să schimbi mereu anvelopele și ți se pare complicat, iată o idee care poate economisi timp și bani. Cumpără roți cu același diametru și model de șuruburi ca cele actuale. Montează anvelopele de iarnă pe acestea și depozitează-le în garaj până vine iarna.

În loc să schimbi anvelopele în fiecare sezon, va trebui doar să înlocuiești roțile cu totul. Este o alternativă rapidă (și relativ ieftină) la montarea și demontarea celor de iarnă în fiecare sezon.

Acestea fiind spuse, anvelopele de iarnă nu ar trebui folosite pe tot parcursul anului. Este bine să ții la siguranța ta și a celor dragi și să utilizezi corect echipamentul de sezon atunci când este necesar.

 

Sursă foto: pinterest.com

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE