Home / Consiliul Judetean Mures / Târgu-Mureș: Curtea Clinicii de Boli Infecțioase I, amenajată și modernizată. Ce prevede proiectul

Târgu-Mureș: Curtea Clinicii de Boli Infecțioase I, amenajată și modernizată. Ce prevede proiectul

Aleșii județeni au aprobat joi, 30 ianuarie, într-o ședință ordinară de lucru, realizarea de către Spitalul Clinic Județean Mureș a lucrărilor „Amenajare curte Clinica Boli Infecțioase 1”, în incinta imobilului situat în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 89, care face parte din domeniul public al Județului Mureș, aflat în administrarea Spitalul Clinic Județean Mureș.

Situația actuală

Potrivit Raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, memoriul tehnic pentru realizarea lucrării ”Amenajare curte Clinica Boli Infecțioase 1” a fost întocmit de SC JNJ Proiect SRL.

”Terenul are deschidere la două străzi: strada Ciocanului și strada Gheorghe Doja, iar pe celelalte două laturi se învecinează cu proprietăți private. Cu o suprafață propusă pentru intervenții de aproximativ 5.760 de metri pătrați din totalul de 8.263 de metri pătrați al terenului studiat, zona de curte permite accesul auto și pietonal în incintă și cuprinde mai multe zone destinate parcărilor, aleilor auto, zone de spațiu verde și de relaxare. În momentul de față, sistemul de circulație din incintă este neadecvat, necorespunzând normelor actuale în vigoare: doar o mică parte din locurile de parcare fiind amenajate, iar restul fiind improvizații, conducătorii auto fiind nevoiți să parcheze haotic în zona descrisă mai sus. Aleile pietonale nu sunt amenajate. Căile de acces, zonele destinate parcărilor cât și căile de circulație auto sunt dintr-un beton degradat sau inexistent în unele zone – din pământ”, se precizează în document.

Ce se va realiza

Autorii memoriului tehnic propun reorganizarea spațiului și delimitarea acestuia după cum urmează: zona de acces a ambulanțelor, zona de acces și parcări auto pentru medici și personalul spitalului, zona de acces pietonal pentru pacienți și aparținătorii acestora, zona de parcări auto – timp scurt – pentru pacienți sau aparținătorii acestora și zona de relaxare.

”Amenajările parcajelor, ale aleilor auto și pietonale, se vor realiza și dimensiona corespunzător în limita spațiului studiat. Se propune respectarea cadrului natural existent pe amplasament, vegetația existentă – diferiți arbori/ copaci. Pentru realizarea parcajelor se vor folosi dale prefabricate înierbate, pentru o integrare cât mai bună în cadrul natural. Aleile auto și pietonale se vor executa din dale prefabricate. Zona de relaxare se propune a fi amenajată cu mobilier urban modern, dar care să nu iasă din contextul arhitectural existent;mobilier pentru spații publice, format din jardiniere, bănci de diferite modele, coșuri de gunoi, rasteluri pentru parcarea bicicletelor și altele. Spațiile verzi existente se vor reamenaja și toaleta. Se propune plantarea unor noi plante și flori ornamentale. Arborii existenți se vor toaleta pentru a sporii speranța de viață a acestora și pentru a conferi un plus de valoare estetică. Sistemul de iluminat actual se propune a fi modernizat pe toată suprafața studiată pentru intervenții. Se vor amplasa stâlpi metalici pentru iluminatul exterior cu sistem led, atât pe zona auto – parcări, alei – cât și pe zona pietonală și de relaxare. Colectarea apelor pluviale se va realiza prin pante caracteristice, către un sistem de rigole și guri de scurgere prefabricate care se vor racorda la canalizarea existentă pe teren. Se propune amplasarea unui bazin de apă subteran, pentru captarea apelor pluviale, care pe viitor poate fi folosit pentru irigarea spațiilor verzi create”, se menționează în document.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

10.000 de lei! Amendă primită de o firmă de taxi din Târgu Mureș pentru că un taximetrist a refuzat să transporte un copil cu dizabilități!

O cunoscută firmă de taxi din Municipiul Târgu Mureș s-a ales cu o amendă de …