Sumă-record plătită de APIA, în 2019, fermierilor mureșeni! Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 583 Vizualizări

Sumă-record plătită de APIA, în 2019, fermierilor mureșeni!

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a participat vineri, 21 februarie, la o întrunire de lucru organizată la Târgu-Mureș de Federația Crescătorilor de Bovine din România. Totodată, directorul general al APIA a făcut parte din delegația cu care ministrul Agriculturii din România, Adrian Nechita Oros, s-a întâlnit, în Sala Mare a Palatului Administrativ, cu un grup numeros de fermieri mureșeni și din alte județe ale Transilvaniei.

1,3 miliarde de euro, plăți în avans efectuate în 2019

Potrivit directorului general al APIA, anul 2019 a fost extrem de benefic din punct de vedere al plăților în avans efectuate pentru fermierii din România

”Din punct de vedere al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, pentru prima dată de la înființare a dat cea mai mare sumă de plată în avans fermierilor români, între 16 octombrie și 30 noiembrie 2019, respectiv suma de 1.327.000.000 de euro, bani care au fost rambursați de la Comisia Europeană. 1.024.000.000 de euro au fost rambursați încă în data de 5 ianuarie 2020 și în data de 5 februarie 2020 încă 530.000.000 de euro. Aceste sume pot fi verificate pe site-ul Guvernului sau al Ministerului Fondurilor Europene. Mă bucur că Ministerul Agriculturii, prin APIA, este instituția care a adus cele mai multe fonduri în primele două luni ale anului 2020”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Adrian Pintea.

74 de milioane de euro pentru fermierii din Mureș

Directorul general al APIA a mai subliniat că ”până în momentul de față, peste 97% din numărul fermierilor de la nivelul întregii țări sunt autorizați la plată”, respectiv că în campania 2019 în conturile fermierilor din județul Mureș au fost virați 74 de milioane de euro.

”În județul Mureș, din numărul total de 24.000 de fermieri, peste 21.000 de fermieri sunt deja autorizați la plată și doar în campania 2019 în județul Mureș prin munca echipei de la APIA Mureș au intrat în conturile fermierilor peste 74 de milioane de euro, bani care au venit prin plățile directe și prin toate formele de sprijin pe care APIA le-a plătit, fie în sectorul vegetal, fie în sectorul zootehnic, a menționat Adrian Pintea.

Start la primirea cererilor unice

Totodată, directorul general al APIA a amintit că în data de 2 martie începe campania de primire a cererilor unice aferente anului 2020 și a lansat în acest sens un apel către fermieri, pentru a respecta programările făcute de personalul APIA.

”Colegii mei de la centrele locale și județene desfășoară o amplă sesiune de informare a tuturor fermierilor din toate unitățile administrativ-teritoriale, atât în județul Mureș cât și în toate județele din țară, invitațiile sunt tipărite, astfel încât le transmit fermierilor rugămintea să își respecte programarea la centrele APIA”, a mai precizat Adrian Pintea.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE