Theodora Benedek, candidatul PNL la Primăria Târgu-Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2322 Vizualizări

Theodora Benedek, candidatul PNL la Primăria Târgu-Mureș

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal (PNL) a pus punct luni, 9 martie, competiției interne pentru desemnarea candidatului propus de liberali pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș la alegerile locale din acest an. Astfel, conducerea centrală a partidului a decis ca propunerea liberalilor din Târgu-Mureș pentru funcția de primar al urbei să fie consilierul local Theodora Benedek, care câștigă astfel competiția internă în fața consilierului județean Ervin Molnar.

CV profesional impresionant

Potrivit paginii web www.theodorabenedek.ro, Theodora Benedek este medic și economist, fiind licențiată în medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș (1991-1997), respectiv în științe economice la Universitatea “Petru Maior” Târgu-Mureș  – Facultatea de Științe Economice (2002-2007).

Este Habilitat (2013) și Doctor în științe medicale (1999-2002), absolventă a unui masterat în management sanitar, la Universitatea ”Petru Maior” Târgu-Mureș (2005-2006).

Theodora Benedek este medic primar cardiologie și interne și ocupă funcția de Șef al Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Este profesor de cardiologie, cardiologie intervențională și medicină internă, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Din anul 2013 este conducător de doctorat.

În perioada 2012-2019 a fost Director al Departamentului de Medicină Internă al UMFST Târgu-Mureș, iar din 2020 este coordonator de rezidențiat în specialitatea cardiologie.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a numit-o în funcția de Președinte al Comisiei Naționale de Cardiologie a Ministerului Sănătății.

Totodată, Theodora Benedek este președintele Filialei Mureș a Societății Române de Cardiologie, Președinte al Comisiei de Etică a Cercetării Științifice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, expert extern al Comisiei Europene, Programul Horizon 2020, Vice-chair – panel științific cercetare medicală (Life panel), coordonează Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală și este redactor șef al publicației Journal of Interdisciplinary Medicine.

”Vom face, pentru târgumureșeni, o primărie deschisă, transparentă”

La puțin timp după validarea candidaturii sale pentru Primăria municipiului Târgu-Mureș, Theodora Benedek a publicat pe pagina sa de Facebook un text prin intermediul căruia a transmis mulțumiri colegilor de partid pentru susținere și în care anunță că este pregătită să schimbe cabinetul medical cu biroul de primar.

”Târgu Mureșul a trăit prea mult timp fără proiecte consistente, investiții majore, cu singura regulă de a salva aparențe. Alături de echipa mea și de târgumureșeni, vom face acest mare pas, dincolo de ce a părut până acum imposibil, pentru a da cu adevărat un sens cuvântului ”împreună”. Garantez că nominalizarea mea la candidatura pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș este primul semn că totul se va schimba în bine! Le mulțumesc colegilor mei din Partidul Național Liberal, celor din Târgu Mureș, din județul Mureș și din Biroul Politic Național, pentru felul matur în care au înțeles să transforme politica într-un exercițiu democratic deplin, nominalizându-mă pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș.

Mai mult decât atât, și poate în primul rând, îmi manifest întreaga mea recunoștință față de toți târgumureșenii, români, maghiari, sași, evrei sau rromi, ei fiind motivul real și întemeiat al acestei candidaturi.

Am rămas întotdeauna consecventă crezului meu: tot ceea ce contează într-o viață sunt familia și oamenii. Tot binele pe care-l poți face își are originea în valoarea supremă a familiei și a oamenilor alături de care trăiești. Aceste gânduri au făcut parte mereu din decalogul meu profesional, iar credința în oameni, în a le asculta problemele și a-i ajuta, m-au învățat să iau totul în serios și să tratez orice provocare și proiect nou, cu respect și maximă importanță.

După zeci de ani în care nu am abandonat și am căutat în permanentă soluții pentru semenii mei, cred cu tărie că a venit momentul să-mi transfer munca și vocația de a ”vindeca”, spre toți aceia care nu își pot imagina prezentul și viitorul trăind în altă parte decât în Târgu Mureș.

Târgumureșenii sunt cei care m-au convins că e momentul să fim mai uniți că niciodată, să trăim aproape unii de alții și, indiferent de timp și de efort, să facem din orașul nostru acel ”acasă” pe care-l merităm cu toții.

Sunt pregătită să schimb, pentru următorii ani, sala de operații cu sala de Consiliu, cabinetul medical cu biroul de primar, pentru a deschide larg ușile unei administrații care să iasă în întâmpinarea oamenilor. Am fost mereu în mijlocul lor, i-am ascultat și mi-am dat seama că împreună putem face infinit mai mult pentru a transforma administrația locală, din spectator într-un actor implicat.

Un oraș conectat la vestul Europei, parteneriate solide cu alte comunități puternice din Transilvania, un centru medical cu reputație, un oraș pentru oameni și investitori, un centru universitar primitor și conectat la toate oportunitățile digitale, un oraș care să-i recunoască și să-i protejeze permanent pe cei care muncesc, cu valori tradiționale recunoscute și acceptate ca mod de viață, întotdeauna alături de comunitățile care au nevoie reală de ajutor sunt noțiuni ce trebuie transformate în realitate, nu în procente electorale.

Planul de dezvoltare a Târgu Mureșului și proiectul meu de campanie le vom face împreună cu târgumureșenii, prin consultări publice, care încep chiar de mâine.
Voi lupta, alături de Guvernul României pentru finalizarea marilor proiecte de infrastructură ale orașului și județului Mureș, pe primul plan fiind finalizarea Centurii de Ocolire a Târgu Mureșului.

Vom crea parteneriate solide cu alte comunități puternice ale Transilvaniei, unde primarii și-au declarat deja sprijinul pentru Târgu Mureș. Voi fi sprijinită de lecțiile și experiențele probate de conducerea orașelor mari ale României, conduse de administrații liberale – Cluj Napoca, Timișoara, Arad, Oradea, Sibiu, Alba Iulia.

Vom face, pentru târgumureșeni, o primărie deschisă, transparentă, competentă, bine intenționată și condusă exclusiv de interesele oamenilor”, a transmis Theodora Benedek.

”Se poate!”, sloganul PNL

În cadrul aceleiași ședințe a fost validată și candidatura senatorului Cristian Chirteș, liderul PNL Mureș, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș.

”Theodora Benedek a stat mai bine în sondaje decât Ervin Molnar, având o notorietate mai bună. Va trebuie în continuare să o prezentăm pe Theodora Benedek ca și candidată. Să nu uităm că Târgu-Mureșul a rămas din păcate singurul brand al nostru din domeniul medical și cred că de aici va trebui să abordăm problema, nu numai din punct de vedere medical, ci și din punct de vedere al managerierii orașului Târgu-Mureș. Bineînțeles, va fi o echipă, nu un singur om, deoarece un singur om nu poate să le facă pe toate. Va fi o echipă în spatele doamnei doctor Theodora Benedek, o echipă care va munci la programul de reconstrucția al Târgu-Mureșului”, a declarat președintele PNL Mureș.

”Noi avem și lucrăm la construcția unei oferte electorale, dar în primul rând vrem să fim foarte onești cu cetățenii județului Mureș. Nu neapărat să arătăm incompetența fostei administrații, ci trebuie să arătăm târgumureșenilor că se poate, prin mai multe fapte și mai puține vorbe. O să cer echipei mele să nu mergem în această campanie pe promisiuni, ci mai ales pe soluții, și chiar sloganul național al campaniei PNL va fi ”Se poate!”, a completat senatorul Cristian Chirteș.

Totodată, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș a afirmat că lista de consilieri județeni a liberalilor va conține candidați din toate zonele județului Mureș.

”Echipa mea de consilieri județeni va reprezenta toate regiunile județului Mureș, începând cu zona Sighișoara, vom avea reprezentanți din zona Târnăveni, din zona Iernut – Luduș, de pe câmpie și de pe ”inelul” Târgu-Mureșului, vom avea din zona Sărmașului, Văii Mureșului, Văii Gurghiului și Văii Beicii și bineînțeles vor fi și doi reprezentanți ai municipiului Târgu-Mureș. Va fi o echipă formată din oameni care provin din toate zonele județului Mureș, iar scopul nostru este asumarea a minim 12 consilieri județeni, dar mulți colegi ne-au rugat să ne asumăm targetul de 14 consilieri județeni”, a subliniat liderul PNL Mureș.

Proiectul ”ReStart Târgu-Mureș” continuă

Contactat de Zi de Zi, Ervin Molnar a subliniat că ”ReStart Târgu-Mureș”, proiectul asumat de organizația PNL Târgu-Mureș, a fost aprobat, în urmă cu o săptămână, de Biroul Politic Național al PNL.

”Îi asigur pe târgumureșeni că nu vom abandona acest proiect, ne vom ține această promisiune. Eu am și declarat încă de anul trecut că organizația va susține pe cel care va fi desemnat drept candidat, chiar dacă acesta nu va fi președintele organizației, iar persoana desemnată să candideze își va asuma acest proiect”, a precizat președintele PNL Târgu-Mureș, Ervin Molnar.

Alex TOTH

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE