Dosar penal ”in rem” împotriva Grupului de Comunicare Strategică Sanatate
  • redactia
  • 3 comentarii
  • 132664 Vizualizări

Dosar penal ”in rem” împotriva Grupului de Comunicare Strategică

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte și Casație și Justiție au deschis un dosar penal ”in rem” pentru infrațiunea de ”divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice” de către Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

Practic, Grupul de Comunicare Strategică e acuzat că luni, 9 martie, a făcut publică recomandarea medicilor de a închide școlile, grădinițele și universitățile!

Chiar dacă Grupul de Comunicare Strategică are în componență mai mulți membri, cel mai probabil ținta numărul 1 a procurorilor este dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, care a intrat de mai mult timp în ”colimatorul” unor lideri marcanți ai principalului partid de la guvernare, PNL.

Ce au comunicat procurorii

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al comunicatului de presă pe această temă, făcut public joi, 12 martie, pe pagina web a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, www.mpublic.ro.

Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să comunice următoarele:

La data de 10 martie 2020, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, faptă prevăzută de articolul 304 alineatul (1) din Codul Penal, ca urmare a apariției în mass-media a unor informații referitoare la conținutul Hotărârii nr. 8 din data de 9 martie 2020, emisă de Ministerul Afacerilor Interne-Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, informaţii a căror transmitere a creat o stare de panică şi confuzie la nivel naţional, în contextul creşterii răspândirii virusului Covid-19 pe teritoriul României.

În fapt, în cursul zilei de 9 martie 2020, în intervalul orar 13.00-  14.35, în timp ce la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a avut loc şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României au fost divulgate, fără drept, în spaţiul public, informaţii confidenţiale care erau în curs de analizare şi aprobare de către acest grup de specialişti din cadrul MAI-DSU.

Astfel, la momentul divulgării, Hotărârea nr. 8 din data de 9 martie 2020 nu prezenta forma finală, cu toate modificările adoptate ulterior, şi nu era aprobată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), în conformitate cu prevederile articolului 8, ind. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, care s-a întrunit în ședință la orele 16.00, fiind afectat modul de comunicare a unor informații corecte și asumate de către instituțiile publice abilitate să facă astfel de comunicări, astfel încât să nu se creeze stare de panică și confuzie la nivel național în contextul creșterii răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul României.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Și dacă au făcut un dosar, ce? L-au arestat? După cum merg treburile în justiție pană la finalizarea dosarului trec 2-3 ani… Mai cretinilor. Înțelegeți odată ce înseamnă justiție. Dacă a greșit, să plătească, indiferent cine este. Dacă nu să i se ceara scuze. Fără polițe de plătit , fără partipri-uri.

  • Momentul este bine ales, fiind interzise adunările peste 100de persoane nu se poate manifesta împotriva acestei magarii. Dobitocilor!

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE