Planul de măsuri anticoronavirus criticat de deputatul Florin Buicu Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 618 Vizualizări

Planul de măsuri anticoronavirus criticat de deputatul Florin Buicu

Deputatul PSD de Mureș Florin Buicu, care deține și funcția de președinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a criticat luni, 16 martie, pe pagina sa de Facebook, modul în care autoritățile de la București gestionează Planul de măsuri în cazul epidemiei de Covid-19.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul scris de deputatul social-democrat Florin Buicu:

”Ma aștept sa văd (deși trebuiau pana la acest moment sa fie publice) planul de măsuri pe câteva paliere privind lupta împotriva CoVid19

Pentru domeniul Medical

  1. In domeniul prevenției pentru stoparea ciclului epidemiologic de transmitere și pentru Protectia personalului aflat in prima linie.
    – 1. Măsurile de protecție oferite de stat celor din prima linie: personal DSP, personal Ambulante-SMURD, medici de familie, farmacii, politie, Jandarmerie, armata, servicii critice care furnizează utilități: gaz, curent, apa, comunicații, eliminarea deșeurilor.
    Aceste măsuri trebuie dublate de măsuri de recompensare(și acelea trebuie pregătite) dacă vor fi necesare
    – 2. Măsurile punitive pentru persoanele inconștiente care nu respecta regimul impus de izolare recomandat de medici.
  2. Pentru creșterea Capacitatii de răspuns medical si tratament:
    1. Strategia nationala care sa cuprindă planurile regionale, județene, locale privind intrarea in activitate a spitalelor in caz de creștere a numărului de cazuri precum și măsurile de relocare a resurselor materiale și umane in caz de intervenție suplimentară in anumite zone.
    Prezentarea numărului de facilitați de Anestezie.Terapie.Intensiva de la nivelul fiecărui judet precum și resursele umane disponibile.
    Prezentarea măsurilor de protecție pentru personalul din alte specialități medicale implicate in tratamentul pacientilor infectați, având in vedere posibilitatea apariției patologiilor asociate care necesita intervenția altor specialități.
  3. Pentru creșterea Capacitatii de suport:
    1. Măsurile pentru asigurarea continua cu medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectante, produse de curățenie, alimente (și poate chiar măsurile de producție ale acestora) pentru spitalele implicate in tratamentul pacientilor infectați dar și pentru celelalte spitale(nu avem numai pacienti infectați, vom avea și pacienti cu alta patologie: infarct, AVC, dializa, oncologie, etc)
    2. Măsurile pentru asigurarea evacuării continue a deșeurilor Infectioase având in vedere ca vorbim de o boala infecțioasă dar și a celorlalte categorii de deșeuri.
    3. Măsurile de dezinfecție la nivelul comunităților care vor fi afectate de distribuție comunitară și asigurarea materialelor necesare și a personalului.

Măsurile pentru Domeniul Economic necesare pentru funcționarea societății, pentru ca exista viata și după ce trece pandemia.”

(Redacția)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE