Măsuri noi anticoronavirus la Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș. Internările cronice, sistate! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8377 Vizualizări

Măsuri noi anticoronavirus la Spitalul de Urgență din Târgu-Mureș. Internările cronice, sistate!

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş a luat, începând de luni, 16 martie, noi măsuri în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al instituției, ”se vor sista internările cronice, cu excepția celor care nu pot fi amânate 30 de zile”, precum şi consultațiile în ambulatorul de specialitate, ”altele decât acordarea concediilor, controalele periodice care nu pot fi amânate si eliberarea rețetelor periodice”. Totodată, se vor anula toate  programările făcute până la data de 31 martie 2020.

”Se sisteză toate întrunirile (Consiliu medical, comisii etc), excepţia comisiile cu caracter de urgenţă cu maximul 5 persoane, trecându-se la corespondenţă electronică şi vot electronic la nevoie. Se sistează, de asemenea, rapoartele de gardă pe secţii şi compartimente, predarea se va face între medicii de gardă. Pacienții care se prezintă pentru urgențe vor fi triați într-un cort în curtea din spate de către un medic din UPU, conform procedurii de triaj. Accesul în spital se va face doar pe poarta de urgență și intrarea studenților, respectiv zona de bucătărie și tehnic pentru personalul care își desfășoară acolo activitatea. Tunelurile din subsol vor fi închise, accesul va fi permis doar pentru aducerea alimentelor si pentru circulația personalului tehnic. Este interzis accesul tuturor vizitatorilor în spital, indiferent de scopul lor (inclusiv reprezentanţii medicali), informarea se va face de la poarta de urgenţă telefonic, aceştia fiind notaţi într-un registru”, se precizează într-un comunicat de presă.

În ceea ce privește aparţinătorii care se prezintă pentru cazurile de deces, aceștia ”vor fi preluaţi de la registratura spitalului şi însoţiţi de către personalul medical auxiliar, în vederea obţinerii documentelor necesare în astfel de cazuri”, iar aparţinătorii care aduc medicaţie cronică sau alte materiale de igienă personală pacienţilor internaţi ”se vor prezenta la poarta de urgenţă unde le vor preda personalului medical auxiliar de pe secţiile unde sunt internaţi bolnavii”. ”Comunicarea cu secţiile se va face pe numărul de contact existent la poarta de urgenţă, pentru fiecare secţie. Informarea aparţinătorilor cu privire la starea de sănătate a pacienţilor se va face telefonic de la poarta de urgenţă, pe numărul de telefon pus la dispoziţie pe fiecare secţie”, se mai arată în comunicat.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE