Home / Sanatate / ULTIMA ORĂ! UMFST Târgu-Mureș se implică în diagnosticul Covid-19!

ULTIMA ORĂ! UMFST Târgu-Mureș se implică în diagnosticul Covid-19!

Distribuie

Biroul de presă al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” Târgu-Mureș a anunțat marți, 17 martie, pentru cotidianul Zi de Zi, reorganizarea activității în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice astfel încât aparatura existentă în laboratoarele Centrului să poată fi utilizată pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus Covid-19.

”Ca urmare a discuțiilor purtate în cursul dimineții de 17 martie 2020, la sediul Direcției de Sănătate Publică Mureș, în prezența conducerii Direcției de Sănătate Publică, a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, a Spitalului Clinic Județean Mureș și a prefectului județului Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș a decis reorganizarea activității în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice pentru a putea realiza determinările specifice de laborator pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2”, a transmis, la solicitarea Zi de Zi, Biroul de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

Conform aceleiași surse, ”în paralel, s-a solicitat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș Ministerului Sănătății includerea Centrului din Târgu Mureș printre centrele abilitate să realizeze asemenea teste specifice”, iar ”imediat după obținerea acordului și primirea reactivilor necesari, se vor demara procedurile de diagnostic.”

Informația a fost confirmată și de Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

”Astăzi s-a decis reorganizarea activității în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice din cadrul UMFST Târgu-Mureș, pentru a putea realiza determinările specifice de laborator, în vederea stabilirii diagnosticului infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2. În paralel, Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș a solicitat Ministerului Sănătății includerea centrului din Târgu-Mureș printre centrele abilitate să realizeze testele specifice. Imediat după obținerea acordului și primirea reactivilor necesari, se vor demara procedurile de diagnostic”, a precizat Mara Togănel.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Soós Zoltán, optimist pentru investiții noi la Târgu Mureș

Distribuie Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a participat miercuri, 5 octombrie, la Alba Iulia, …