Home / Administratie / Urgentarea investițiilor hidrografice, în atenția Administrației Naționale „Apele Române”

Urgentarea investițiilor hidrografice, în atenția Administrației Naționale „Apele Române”

Distribuie

În cursul zilei de luni, 30 martie, la sediul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) a avut loc o videoconferință cu participarea consultanților proiectelor care vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastrucură Mare(POIM) 2014-2020, Axa prioritară 5, în valoare totală de 426 milioane de euro. Potrivit directorului  general al Administrației Naționale ”Apele Române”, Ervin Molnar, scopul  ședințe de lucru,  la care a participat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexa, la reprezentat  stadiul implementării contractelor de asistență tehnică pentru realizarea SF-urilor și pregătirea cererilor de finanțare pentru aceste obiective de investiții, precum și căutarea soluțiilor pentru îndepărtarea anumitor blocaje întâmpinate de consultanți în elaborarea acestora.
„În cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa prioritară 5, ANAR promovează 17 obiective de investiții în bazinele hidrografice din România. Aceste investiții sunt în diferite stadii de implementare și au rol de apărare împotriva inundațiilor și de punere în siguranță a barajelor. Grupul de lucru format din specialiști din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) și Administrațiile Bazinale de Apă (ABA), alături de consultanții pentru aceste proiecte, depune eforturi susținute în vederea încheierii contractelor de finanțare a acestora cât mai curând. De asemenea, ANAR implementează în momentul de față un obiectiv major de investiție, în valoare totală de 3,8 miliarde de lei, finanțat tot din fonduri europene prin POIM 2014-2020, AXA prioritară 5, având ca obiect ”Reducerea eroziunii costiere”. Pentru această investiție contractul de finanțare a fost deja semnat, urmând ca după elaborarea proiectelor tehnice să înceapă execuția lucrărilor”, a precizat Ervin Molnar, directorul general al Administrației Naționale ”Apele Române”.

 


De asemenea, verificati

Investiție importantă pentru comunitatea din Bălăușeri

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Bălăușeri anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.