FOTO: Dezinfecție în blocurile din Sighișoara Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

FOTO: Dezinfecție în blocurile din Sighișoara

Autoritățile din municipiul Sighișoara au demarat miercuri, 1 aprilie, o acțiune de dezinfecție și montare a dispozitivelor cu soluții dezinfectante la blocurile de locuințe din localitate.

Potrivit informațiilor furnizate de Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighișoara, dezinfecția se realizează pe casa scărilor, precum și în alte spații comune, în Sighișoara urmând a fi dezinfectate 560 de scări de bloc aparținând asociațiilor de proprietari și locatari de pe raza municipiului.

”În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sighișoara, privind aprobarea unor măsuri pentru gestionarea bolilor înalt contagioase, desfășurată în data de 31 martie 2020, s-a aprobat încredințarea către SC Ecoserv Sig SRL a sarcinii de a asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza municipiului Sighișoara și de a dezinfecta casa scărilor precum și spațiile comune ale blocurilor, o dată pe săptămână. Substanța dezinfectantă folosită se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide aprobat de Ministerul Sănătății”, a precizat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Primarul municipiului Sighișoara a mai precizat că acțiunile de dezinfecție se realizează în intervalul orar 7.00 – 15.00, administratorii asociațiilor de proprietari/ locatari unde se vor desfășura aceste acțiuni urmând a fi anunțați cu privire la intervalul orar, modul de desfășurare a acțiunii, date referitoare la substanța folosită.

”Pentru ziua de 31 martie 2020 au fost programate asociațiile de proprietari de pe strada Anton Pann, iar în 1 aprilie 2020 au fost programate acțiuni de dezinfecție la asociațiile de pe străzile Dumbravei, Plopilor și Mihai Viteazu, toate scările de bloc urmând a fi programate în decurs de o săptămână. SC Ecoserv Sig SRL continuă zilnic și activitățile de dezinfecție a spațiilor publice, stațiilor de autobuz, locurilor de joacă și a parcurilor”, a mai arătat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE