PROIECT. Măști de protecție oferite gratuit fiecărui român! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 723 Vizualizări

PROIECT. Măști de protecție oferite gratuit fiecărui român!

Fiecare român ar putea primi, gratuit, un set de 30 de măști de protecție din partea statului român.

Un proiect de lege, inițiat de parlamentari PSD și PRO România, prevede acordarea de către Ministerul Sănătății, gratuit, către fiecare cetățean român, a unui set de 30 de măști de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus. Unul dintre argumentele amintite de inițiatorii actului normativ este că ”în prezent necesarul de măşti de protecţie nu este acoperit de farmacii sau comercianţi, iar în unele cazuri specula face ca aceste produse să fie complet inaccesibile.”

Proiectul a fost depus la Senat, iar printre cei opt inițiatori se află și deputatul mureșean social-democrat Conf. Dr. Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și familie din Camera Deputaților.

”Facem lucruri concrete pentru români. Astăzi am depus la Parlament inițiativa legislativă prin care fiecare român să beneficieze de măști de protecție, un set de 30 de bucăți. Având în vedere obligativitatea de a purta măști de protecție considerăm normal ca statul să facă acest efort, și fiecare român să beneficieze de acestea. Siguranța și sănătatea românilor sunt prioritare!”, a scris joi, 23 aprilie, pe pagina sa de Facebook,  Conf. Dr. Florin Buicu.

Măștile, distribuite până pe 15 mai de DSP-uri

Potrivit expunerii de motive a proiectului, fiecare cetățean român va primi, gratuit, până în data de 15 mai, un set de 30 de măști de protecție.

”Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 mai 2020. În vederea asigurării de protecţie cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import. Fondurile pentru acordarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA”, se precizează în document.

Măștile de protecție vor fi distribuite către autoritățile publice locale de către compania Unifarm SA, prin intermediul Direcţiilor de  Sănătate Publică.

”Autorităţile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetăţean a setului de 30 măşti de protecţie în mod gratuit”, se mai menționează în proiectul legislativ.

Potrivit inițiatorilor, o astfel de măsură a fost aplicată deja în Italia, în regiunea Toscana, unde există deja obligativitatea purtării de măști. ”Astfel, fiecare cetățean primește lunar 30 de măști de protecție, iar în paralel președintele regiunii a interzis specula în ceea ce privește prețurile acestor materiale de protecție”, se precizează în expunerea de motive.

Arina TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE