Home / Life style / Trucuri simple pentru sprâncene perfecte

Trucuri simple pentru sprâncene perfecte

Indiferent dacă folosiți gel, pomadă sau farduri de sprâncene, există câteva reguli simple ce trebuie neapărat respectate:

  1. Curățare, exfoliere și hidratare a zonei sprâncenelor.
  2. Pensare atentă – un singur fir poate schimba forma. Una dintre greșelile adesea întâlnite este pensarea simultană a mai multor fire, fapt absolut greșit. Pentru a evita formarea locurilor libere, fiecare fir trebuie îndepărtat individual. Pensatul începe din exterior către interior., iar firele se trag în sensul creșterii.
  3. Nuanța fardului de sprâncene trebuie să fie cât mai apropiată de cea a părului natural. O culoare prea deschisă va crea impresie inestetică, pe când una întunecată, aspect neîngrijit și agresiv.
  4. Pentru a obține efect cât mai natural și discret, nu este necesară trasarea unei linii drepte, ci doar o estompare ușoară prin mișcări ritmice de împingere.
  5. Pentru umplerea golurilor se recomandă utilizarea unui fard mai închis, iar pentru contur, unul apropiat de culoarea naturală.
  6. Una dintre regulile de aur este perierea sprâncenelor înainte de conturarea, dar și după, pentru a încorpora perfect culoarea fardului cu firele naturale.
  7. Vopsirea cu fard se începe din interiorul părții inferioare a sprâncenei, spre exterior, fără a apăsa.
  8. Aplicarea unui anticearcăn sau iluminator pe arcadă, va accentua forma ideală a sprâncenelor și va deschide vizual pleoapa.
  9. Puteți aplica fard maro sau puțin iluminator în colțul interior al sprâncenei, pentru efect mai radiant.
  10. Fixarea cu un gel special va pieptăna ușor și atent fiecare fir aparte, lăsând un aspect îngrijit și finisaj perfect. 

sursa: www.pinterest.com

Specialiștii în domeniu susțin că sprâncenele subțiri și arcuite rotund îmbătrânesc vizual, iar cele mai groase, cu o formă naturală, întineresc fizionomia oricărei doamne. Cea mai mare greșeală efectuată este tăierea sprâncenelor. Profesioniștii susțin că aceasta este una dintre cele mai mari greșeli frecvent utilizate. Firele trebuie pieptănare și aranjate cu un gel fixator, dar nicidecum tăiate. O altă greșeală este determinarea incorectă a arcuirii. Pentru a nu da greș, imaginați-vă o linie dreaptă de la baza nasului spre mijlocul ochiului. Pentru ușurință, puteți utiliza pensula, ca să determinați poziția corectă a celui mai ridicat punct al sprâncenei. Pentru comoditate, puteți face același lucru, depistând de unde începe sprânceana, unind imaginar printr-o linie, baza nasului cu colțul interior al ochiului. Dacă folosiți aceeași tehnică, puteți determina cu ușurință lungimea sprâncenei, unind baza nasului și colțul exterior al ochiului.

sursa: www.pinterest.com

Faptul că blondele trebuie să aibă și sprâncenele de aceeași culoare este un mit. Câteva tonuri mai închise a sprâncenelor, decât culoarea blondă a părului sunt un lucru firesc,  nu o greșeală estetică.

Sprâncenele conturate perfect adaugă senzualitate privirii și efect desăvârșit machiajului. Uneori, aspectul perfect al unui machiaj lejer este determinat de sprâncene conturate frumos și corect.

Publicitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cele mai bune parfumuri de la Victoria Secret

Fiecare om tânjește senzația unui miros frumos, așa că investește în parfumuri bune. Să recunoaștem, …